« Život
objavljeno prije 5 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Šest najčešćih problema u braku

Brak jednostavno ne može bez problema, s tim će se sigurno složiti svi koji su stali na ludi kamen, no neke se stvari definitivno mogu riješiti bez većih muka

Nije nužno sve rješavati svađama
Nije nužno sve rješavati svađama (Arhiva)
Više o

brak

,

stres

,

nevjera

,

problemi

,

dosada

,

ljubomora

,

uvjerenja

Brak i problemi idu ruku pod ruku, jer nije jednostavno uskladiti dvoje ljudi u potpunosti, no to ne znači da trebate odustati - velika većina nesuglasica je zapravo lako rješiva uz malo volje i međusobnog razumijevanja.

Ipak, ovih šest najčešćih problema mogu riješiti samo parovi koji imaju kvalitetnu komunikaciju, pa da vidimo o čemu se radi...

Dosada - jedan od supružnika može početi osjećati dosadu u braku i može se 'umoriti' od braka. Dolazi do dosade i ako brak postane predvidljiv. Par može raditi istu stvar svaki dan puno godina, bez ikakve promjene ili bez iskre. Iskra se obično javlja kad s vremena na vrijeme napravite nešto spontano. Ako u odnosu nema spontanosti, postoji dobra šansa da će dosada postati problem.

Ljubomora - u slučaju da je jedan partner previše ljubomoran, ostanak u takvom braku može biti izazovan. Ljubomora može biti dobra za vezu, ali ako je umjerena. Ako jedan supružnik stalno ispituje drugog gdje je bio, s kim, koliko, kada, o čemu je pričao, s kim sad priča na mobitel, zašto, može vrlo brzo pretvoriti dobar brak u loš.

Nevjera - čest problem u vezama i uključuje i fizičku i emocionalnu prevaru. U nevjeru uključujemo i seks za jednu noć, ali i internetske veze koje dugo traju. Nevjera se pojavljuje iz različitih razloga: čest je problem i mnogi se parove bore s njom.

Seksualne razlike - do seksualnih problema u braku može doći zbog različitih razloga: najčešći je gubitak libida. Uvriježeno je mišljenje da samo žene gube seksualnu želju, ali često se događa i muškracima. Moguće je da i do problema dođe zbog različitih seksualnih sklonosti supružnika: jedan želi od partnera stvari koje su njemu neugodne.

Stres - uobičajen problem u bračnom životu i svaki bračni par će se s njim suočiti bar jednom. Stres u vezi može biti prouzročen financijskom situacijom, obiteljskom, mentalnom, ali i bolestima. Način na koji se borite sa stresom, može biti prijeloman trenutak.

Uvjerenja i vrijednosti - normalno je da će biti razlika i neslaganja, ali su neke prevelike kako bi ih ignorirali. Često se 'lome koplja' oko religije. Druge razlike uključuju osnovne vrijednosti, na primjer način odgoja djece i definiranje što je u redu, a što nije, što proizlazi iz odgoja ssvakog supružnika. Budući da svi ne odrastamo s istim sustavima vrijednosti, morala i ciljeva, postoji dosta prostora za raspravu i sukob unutar braka.

15.05.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh