« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PLAVA OKTAVA

Sergej Antonov - muziciranje najvišeg kalibra

Briljantni violončelist Sergej Antonov svirat će Rokoko varijacije Petra Iljiča Čajkovskog

Sergej Antonov u Plavoj oktavi Zagrebačke filharmonije
Sergej Antonov u Plavoj oktavi Zagrebačke filharmonije (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Petar Iljič Čajkovski

,

Plava oktava

,

Sergej Antonov

Nakon sjajnih svjetskih pijanista Eugena Indjića, Nikolaja Luganskog i Ive Pogorelića, u sezoni s bezbroj glazbenih doživljaja" slijede sjajni gudači...

U njegovim ranim 20-ima legendarni violončelist Mstislav Rostropovič proglasio ga je briljantnim violončelistom. A on mu je odgovorio blistavim nizom najviših nagrada s prestižnih svjetskih natjecanja.

U petak, 19.11. u Plavu oktavu stiže - briljantni Sergej Antonov!

Zvjezdani uspon na ljestvice suvremenog violončelizma okrunio je godine 2007. Zlatnom medaljom na natjecanju svih natjecanja - Čajkovski u Moskvi. Ova prestižna nagrada lansirala ga je u prvi razred svjetskih violončelista.

Glazbena kritika od Moskve do Tokija hvali njegovo "muziciranje najvišeg kalibra", a oduševljena publika uživa u njegovu "čudesno toplom, prodornom i vibrantnom tonu".

Tome će zasigurno posvjedočiti i publika u Zagrebu, kojoj će mladi umjetnik podariti jedno od najomiljenijih ostvarenja violončelističkog repertoara - Rokoko-varijacije ruskog majstora Petra Iljiča Čajkovskog. Ovo remekdjelo generacijama privlači najveće violončeliste svijeta, a publika ga uvijek rado dočekuje u koncertnoj sezoni.

A kada tome dodamo i novo ostvarenje u ciklusu novopronađenih skladbi Borisa Papandopula (Ein Orchestermosaik) te uvijek atraktivne Simfonijske plesove Sergeja Rahmanjinova - i sve to pod sigurnom rukom maestra Stefana Lana - formula za bezbroj glazbenih doživljaja je više nego osigurana.

Bit će to muziciranje najvišeg kalibra! - Ne propustite!

Metro portal vas nagrađuje s dva puta po dvije ulaznice za ovaj fenomenalan muzički doživljaj u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom.

16.11.2010. 20:27:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh