Nagradne igre
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

U Lisinski na Plavu oktavu i Sergeja Antonova

prize image

Plava oktava Zagrebačke filharmonije donosi pravu poslasticu - mladog i briljantnog Sergeja Antonova. Metro portal vas u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom nagrađuje sa 2x2 ulaznice.

Nakon sjajnih svjetskih pijanista Eugena Indjića, Nikolaja Luganskog i Ive Pogorelića, u sezoni s bezbroj glazbenih doživljaja" slijede sjajni gudači...

U njegovim ranim 20-ima legendarni violončelist Mstislav Rostropovič proglasio ga je briljantnim violončelistom. A on mu je odgovorio blistavim nizom najviših nagrada s prestižnih svjetskih natjecanja.

U petak, 19.11. u Plavu oktavu stiže - briljantni Sergej Antonov!

Zvjezdani uspon na ljestvice suvremenog violončelizma okrunio je godine 2007. Zlatnom medaljom na natjecanju svih natjecanja - Čajkovski u Moskvi. Ova prestižna nagrada lansirala ga je u prvi razred svjetskih violončelista.

Glazbena kritika od Moskve do Tokija hvali njegovo "muziciranje najvišeg kalibra", a oduševljena publika uživa u njegovu "čudesno toplom, prodornom i vibrantnom tonu".

Tome će zasigurno posvjedočiti i publika u Zagrebu, kojoj će mladi umjetnik podariti jedno od najomiljenijih ostvarenja violončelističkog repertoara - Rokoko-varijacije ruskog majstora Petra Iljiča Čajkovskog. Ovo remekdjelo generacijama privlači najveće violončeliste svijeta, a publika ga uvijek rado dočekuje u koncertnoj sezoni.

A kada tome dodamo i novo ostvarenje u ciklusu novopronađenih skladbi Borisa Papandopula (Ein Orchestermosaik) te uvijek atraktivne Simfonijske plesove Sergeja Rahmanjinova - i sve to pod sigurnom rukom maestra Stefana Lana - formula za bezbroj glazbenih doživljaja je više nego osigurana.

Bit će to muziciranje najvišeg kalibra! - Ne propustite!

Nagradno pitanje

Natjecanje Čajkovski održava se u ...?

Dragi čitatelju/čitateljice - samo registrirani čitatelji mogu sudjelovati!

Molimo prijavite se ili registrirajte na portalu s ispravnim podacima o adresi i e-mailu, kako bismo u slučaju da ste dobitnik/ca, Vaš poklon ili obavijest o mjestu preuzimanja poklona mogli poslati na pravu adresu. Zahvaljujemo!

skrolaj na vrh