« Seks
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
WOW!

Seks ženama produžava život

Seks, čak i bez emotivne veze, utječe na telomere - završetke kromosoma koji ga štite od razgradnje, a ženama su telomeri duži što se više seksaju

Žene, seksajte se, što da vam kažemo...
Žene, seksajte se, što da vam kažemo... (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

duljina života

,

telomeri

Žene koje vode ljubav barem jednom tjedno, stare sporije od onih koje nemaju toliko aktivan seksualni život, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu California.

Sigurno se sada pitate u kakvom su odnosu seks i starost, odnosno mladost. Seks, čak i bez emotivne veze, utječe na telomere - završetke kromosoma koji ga štite od razgradnje. To su svojevrsne zaštitne kapice kromosoma koje utječu na dugovječnost.

U svakoj diobi stanice dolazi do skraćivanja telomera, a kraći telomeri znače veću vjerojatnost da će se DNK oštetiti. Dulji telomeri znače dugovječnost.

Analiza krvi žena koje su sudjelovale u istraživanju pokazala je da sekusalna aktivnost na tjednoj bazi ženama produljuje telomere. Znanstvenici su analizirali seksualni život, emotivni odnos s partnerom, zadovoljstvo vezom i razinu stresa kod 129 žena.

Zaključili su da zadovoljstvo ili nezadovoljstvo vezom i partnerom nemaju utjecaj na telomere, sve je to stvar samo količine seksa. 

13.07.2017. 22:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh