Metro-portal.hr

objavljeno 13.07.2017. 22:01:00
WOW!

Seks ženama produžava život

Seks, čak i bez emotivne veze, utječe na telomere - završetke kromosoma koji ga štite od razgradnje, a ženama su telomeri duži što se više seksaju

Žene, seksajte se, što da vam kažemo...
Žene, seksajte se, što da vam kažemo... (Arhiva)

Žene koje vode ljubav barem jednom tjedno, stare sporije od onih koje nemaju toliko aktivan seksualni život, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu California.

Sigurno se sada pitate u kakvom su odnosu seks i starost, odnosno mladost. Seks, čak i bez emotivne veze, utječe na telomere - završetke kromosoma koji ga štite od razgradnje. To su svojevrsne zaštitne kapice kromosoma koje utječu na dugovječnost.

U svakoj diobi stanice dolazi do skraćivanja telomera, a kraći telomeri znače veću vjerojatnost da će se DNK oštetiti. Dulji telomeri znače dugovječnost.

Analiza krvi žena koje su sudjelovale u istraživanju pokazala je da sekusalna aktivnost na tjednoj bazi ženama produljuje telomere. Znanstvenici su analizirali seksualni život, emotivni odnos s partnerom, zadovoljstvo vezom i razinu stresa kod 129 žena.

Zaključili su da zadovoljstvo ili nezadovoljstvo vezom i partnerom nemaju utjecaj na telomere, sve je to stvar samo količine seksa. 

13.07.2017. 22:01:00
http://metro-portal.hr/seks-zenama-produzava-zivot/106096/