« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NASTAVAK PREGOCORA

SDP u koaliciji na predstojećim parlamentarnim izborima?

Glavni odbor SDP-a na današnjoj sjednici je podržao Predsjedništvo stranke u procesu stvaranja koalicije za predstojeće parlamentarne zbore

(CROPIX)
Više o

SDP

,

koalicija

Kako je rekao predsjednik SDP-a Zoran Milanović, Glavni je odbor izrazio zadovoljstvo onim što je dosad u pregovorima učinjeno "na deklarativnoj i stvarnoj razini, intenzitetom kontakata i povjerenjem." "To je dug proces, a to znate iz novije hrvatske povijesti, i mi smo zadovoljni njime", kazao je Milanović napominjući kako se pregovori nastavljaju.

Na pitanje novinara je li se razgovaralo o predizbornoj koaliciji sa HNS-om, IDS-om i HSU-om, Milanović je odgovorio da Glavni odbor o tome nije raspravljao detaljnije.

Predsjednik Glavnog odbora Josip Leko kazao je kako je Glavni odbor tražio da se ubrza proces donošenja programa i definiranja politika kroz stranačke savjete kako bi se što prije mogli predstaviti građanima.

Zamoljen da komentira nagađanja u vezi s podjelom u zagrebačkom SDP-u na dvije frakcije, nakon jučerašnje konvencije te gradske organizacije, Leko je kazao kako će se vrlo brzo pokazati da će zagrebački SDP svu odgovornost koju ima za djelovanje Gradske skupštine imati iu buduće.

Milanović je s tim u vezi ocijenio da je "stanje u zagrebačkom SDP-u onakvo kakvo nikad neće biti u zagrebačkom HDZ-u - demokratsko".

Pozvao je sve ostale stranke da "testiraju svoje domete demokratičnosti" i u svojim strankama organiziraju unutarstranačke izbore kao što je to učinio SDP. "To je malo teži put, ali bolji", ocijenio je Milanović.

Iz SDP-a su za rujan najavili izvještajno-tematsku konvenciju o gospodarskom razvoju. Danas je SDP osnovao novu općinsku organizaciju u Šestanovcu. (hina/metro-portal)

13.06.2010. 18:57:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh