« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
SVE BOLJA KVALITETA

Na izložbi u Vivodini predstavljeno 191 vrsta vina

Na danas završenoj izložbi vina "Vivodina 2010" natjecao se pedeset vinara koji su pred enološki sud tijekom tri dana izložili ukupno 191 vrstu vina

Više o

izložba

,

vino

,

Lab

Pobjednici među vivodinsko-ozaljskim vinogradarima su Ivan Bakin, Josip Rajaković i Mirko Vrbanek, a u konkurenciji izvan toga područja dva slovenska proizvođača - Jože Mavretić iz Metlike i Kmetijska zadruga Metlika.

Organizator trodnevne izložbe je Udruga vinogradara, vinara i voćara Ozalj čiji je predstavnik Josip Vrbanek rekao da rezultati 18. izdanja izložbe pokazuju koliko je ona puno pomogla u podizanju kvalitete vina, njihovom boljemu plasmanu i podizanju prepoznatljivosti cijeloga vivodinskoga kraja kroz 18 godina održavanja izložbe.

Na prvoj izložbi bilo je 40 izloženih uzoraka vina, od čega pola raznih mješavina niske kvalitete a danas, istaknuo je Vrbanek, od 191 uzorka bilo je 180 kvalitetnih ili visokokvalitetnih vina, izvijestio je Vrbanek.

Graševina je i dalje najzastupljenije vino, slijede rajnski rizling, sovignon, sivi pinot, chardonnay i frankovka. Ove godine bilo je znatno više predikatnih vina, kasne i izborne berbe, vina suhih bobica i ledene berbe, što Vrbanek smatra izravnim efektom izložbe.

"Vinogradarima i vinarima je stalo da postignu kvalitetu jer je imaju gdje i prezentirati i usporediti s drugima, a iz godine u godinu bolji je i plasman vina. Velik je to posao koji traži znanje i preciznost u uzgoju i tehnologiji proizvodnje", kazao je Vrbanek. (hina/metro-portal)

13.06.2010. 16:50:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh