« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
OPTIMIZAM

Jandroković: Pregovore s EU završit ćemo ove godine

Ministar je rekao da očekuje da će izvješće Brammertza omogućiti otvaranje blokiranog poglavlja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

pregovori s EU

,

Gordan Jandroković

,

Serge Brammertz

,

Poglavlje 23

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković ocijenio je u razgovoru za televiziju RTL objavljenom u nedjelju da bi Hrvatska mogla do kraja godine završiti pristupne pregovore s EU-om, istaknuvši da očekuje kako će izvješće glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza omogućiti otvaranje poglavlja 23.

Odgovarajući na pitanje očekuje li pozitivno izvješće Brammertza o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom, Jandroković je rekao da očekuje da će "izvješće biti takvo da će omogućiti otvaranje poglavlja 23" pristupnih pregovora.

Hrvatski ministar je rekao da smatra kako je realno da se pregovori dovrše do kraja godine. "Realno je. Hrvatska će sa svoje strane učiniti sve i čini sve i vjerujem da ćemo biti spremni za zatvaranje svih poglavlja pregovora", rekao je Jandroković za RTL.

On se osvrnuo i na najave iz Slovenije o mogućoj novoj blokadi pregovora ukoliko se ponovno ne omogući rad Ljubljanskoj banci u Hrvatskoj. "Nedavno je (slovenski premijer) Borut Pahor rekao da neće biti novih blokada za Hrvatsku i očekujem da će tako biti jer više držim do riječi premijera Slovenije nego glasnogovornika ministarstva vanjskih poslova", rekao je Jandroković.

"Vjerujem da u normalnoj civiliziranoj atmosferi možemo pronaći rješenje i za to pitanje. ako smo se uspijeli dogovoriti oko granica, što je po mom mišljenju teže, onda ne vidim razloga da ne bismo i u ovom pitanju pronašli obostrano prihvatljivo rješenje", rekao je hrvatski ministar.(hina/metro-portal)

13.06.2010. 21:12:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh