« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
SLAVKO LINIĆ:

SDP rješenja krize nudi krajem kolovoza

Rješenja će biti bolna jer će dugove pljačke, nesposobnosti i osobnih interesa morati platiti građani, izjavio je SDP-ov zastupnik

(Nikša Stipaničev/CROPIX)
Više o

SDP

,

kriza

,

Slavko Linić

,

oporezivanje imovine

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić danas je ocijenio da rješenja za izlazak iz krize ima te je najavio da će njegova stranka s njima izići potkraj kolovoza, a u rujnu će početi bitku za proračun za 2010. godinu.

Linić je ocijenio da će rješenja biti bolna, da će sve dugove morati platiti građani te da je pljačku, nesposobnost i bitku za osobne interese vladajuće koalicije moguće otkloniti samo novim rješenjima, pri čemu je istaknuo da je za njih potrebna promjena vlasti.

Prijedlog SDP-a je ravnomjernije porezno opterećenje - tako da više plate bogati i oni koji žive od imovine, a ne od rada, rekao je Linić, ističući kako je u tom bitna razlika između SDP-a i HDZ-a. Također je rekao kako će mjere koje je za prevladavanje krize odredila vlada imati samo negativne učinke te da HDZ neće oporezovati imovinu jer u vrhu te stranke ima vlasnika velike imovine koji ne žele platiti porez.

Linić smatra da će se zbog oporezivanja imovine raspasti vladajuća koalicija jer dio koalicije neće tolerirati pljačku i daljnje odgađanje poreza na imovinu. Rekao je kako neće biti dovoljno prihoda u državnom proračunu, da će, osim dijela radnika u realnom sektoru, bez plaća i radnih mjesta ostati i dio javnih djelatnika - činovnici, profesori, zdravstveni radnici, te da će se sve odviti u narednih četiri do pet mjeseci.

Izvor: Hina

03.08.2009. 14:16:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh