« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Nisam policiji naredila da se spremi za razbijanje prosvjeda

Nakon objave Nacionalovog teksta o upućivanju policije na 'vruću jesen' na ulicama premijerka je oštro porekla da je bilo tajnih sastanaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

policija

,

razbijanje prosvjeda

,

tajni sastanak

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor danas je odlučno odbacila napise iz tjednika Nacional da je na tajnom sastanku u Vladi vrhu policije naložila da se pripreme za sprječavanje i razbijanje prosvjeda koji se najavljuju za jesen.

Nacional je u današnjem broju objavio tekst pod naslovom "Kosor priprema policiju za slamanje prosvjeda" u kojem tvrdi da je Vlada nadležnim službama zapovjedila da što prije detektiraju moguće vođe prosvjednih skupova i spriječe njihovu organizaciju svim sredstvima.

U Nacionalovom tekstu između ostalog stoji kako se "po nalogu vrha Vlade i HDZ-a policija užurbano priprema za očekivane socijalne nemire i sindikalne prosvjede koji se najavljuju za jesen. To je posljednja dva tjedna glavni zadatak ministra policije Tomislava Karamarka i novog ravnatelja policije Olivera Grbića, koji na tajnim sastancima u Banskim dvorima slušaju političke instrukcije premijerke Jadranke Kosor."

"To naprosto nije istina. Nisam sazivala ministre, niti policiju o mogućem sprječavanju prosvjeda", izjavila je premijerka Kosor i podsjetila da razgovara i razgovarat će sa sindikatima, poslodavcima i svim skupinama. "Pozivanje na tajne sastanke u Vladu oko pripreme represije je neistinito", izričito je zaključila premijerka i dodala kako policija radi svoj posao.

Izvor: Hina

03.08.2009. 15:05:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh