« Svijet
objavljeno prije 14 godina
PARTNERSTVO

Schwarzenegger i Medvedev jačaju suradnju Kalifornije i Rusije

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u posjetu je SAD-u, a prvi ga je ugostio kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger Dmitrij Medvedev
Arnold Schwarzenegger Dmitrij Medvedev (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Arnold Schwarzenegger

,

Dmitrij Medvedev

,

G-20

,

hrana piće

,

reaktori

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev u posjetu je SAD-u, a za prvu postaju odabrao je Kaliforniju gdje se sastao s guvernerom Arnoldom Schwarzeneggerom. Medvedev i Schwarzenegger su u San Franciscu označili početak međunarodnog partnerstva na zajedničkim projektima, uključujući otvaranje trgovinske misije Kalifornije u Rusiji.

Ruski predsjednik nazočio je i Schwarzeneggerovu potpisivanju memoranduma o razumijevanju s ruskim tvrkama iz Grupe Renova o očuvanju kalifornijskog Povijesnog parka Fort Ross, u kojem je naselje ruskih doseljenika u Ameriku iz 19. stoljeća.

"Ruski privatni ulagači pomoći će državi. To je velika suradnja", izjavio je Schwarzenegger, izvješćuje u srijedu dnevni list San Francisco Chronicle. Schwarzenegger je izjavio kako je posebno ponosan što je Medvedev izabrao Kaliforniju za prvu postaju svoga boravka u SAD-u.

>> Schwarzenegger će proračun puniti legalizacijom marihuane?

Prema pisanju Chroniclea, Medvedev je izrazio očekivanje da će njegov posjet Silikonskoj dolini u srijedu biti "vrlo koristan" za uspostavu "važne" trgovinske i poslovne suradnje između Rusije i Silikonske doline. Medvedev će u srijedu posjetiti sjedišta nekoliko vodećih tvrtki u regiji, uključujući Twitter, Apple i Cisco. Kasnije će otputovati na sveučilište Stanford, gdje će se susresti sa studentima i profesorima.

>> Medvedev nezadovoljan kvalitetom ruskog oružja

Ruski predsjednik će u srijedu navečer otputovati iz Kalifornije u Washington, gdje će se u četvrtak susresti s predsjednikom Barackom Obamom, prije odlaska na summit skupine G-20 u Kanadu.

Predsjednici Obama i Medvedev razgovarat će o mogućnostima proširenja suradnje u trgovini, ulaganjima i inovacijama, kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa. Nove sankcije UN-a protiv Irana, kao i ratifikacija novog sporazuma o ograničenju strateškog naoružanja START, također se biti među temama američko-ruskih razgovora u Bijeloj kući. (hina/metro-portal)

23.06.2010. 09:19:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh