« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 9 godina
MLJAC

Savršen roštilj bez po' muke

Za svaki smo slučaj pripremili nekoliko dobrih savjeta kako bi vaš roštilj bio ne samo šarmantan, nego i besprijekoran, ukusan i - majstorski

E, da, to je to :)
E, da, to je to :) (Arhiva)
Više o

meso

,

roštilj

,

riba

,

recepti za roštilj

,

marinada

Roštilj je omiljen način pripreme hrane u toplije doba godine jer na njemu možemo pripremati sve - od povrća do ribe i mesa i, k tome, koristimo li posuđe za jednokratnu uporabu, nema nepotrebnog pospremanja. 

Usput, ne morate biti vrsni kuhar da biste pripremili dobar roštilj. No, za svaki smo slučaj pripremili nekoliko dobrih savjeta kako bi vaš roštilj bio ne samo šarmantan, nego i besprijekoran:

>> Sočan roštilj za savršen ručak >>

Sitnom drvu koje koristite za roštilj dodajte malo sušene vinove loze - miris će biti fenomenalan. Rešetku roštilja premažite s malo slanine ili ulja kako se meso ne bi lijepilo za rešetku. Ako možete držati dlan nad rešetkom do 3 sekunde, roštilj je optimalne temperature.

Prije pečenja meso treba marinirati kako bi bilo mekše i ukusnije, a marinadu prilagodite vrsti mesa koje pečete. Uobičajena marinada sadrži - ulje, češnjak, sol, papar, crvenu papriku, možda malo naribane korice limuna i začinsko bilje.

>> Hrana za koju nikad ne biste pomislili da je dobra za roštilj >>

Što se tiče pripreme, vodite se sljedećim naputcima - meso ocijedite prije stavljanja na rešetku, a treba ga okrenuti kad sokovi počnu probijati s gornje strane. Ovisno o jačini žara, meso se okreće jednom ili više puta. 

Ribu povucite par puta po rešetki kako se ne bi zalijepila, a nju bi trebalo okrenuti samo jednom, osim ako se ne radi o većim komadima.

>> Povrće, riba i deserti na roštilju >>

Što se tiče začina, ribu začinite lovorom, bosiljkom, češnjakom i peršinom, a piletinu, primjerice, limunovim sokom, te potom dodajte malo crvene paprike. Meso prije marinade namažite senfom.

I to je to - dobar tek!

13.06.2015. 11:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh