« Seks
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
AAA! :)

Savjeti za savršen orgazam

Najmoćniji trenutak u seksualnom odnosu je orgazam jer upravo tada seksualna energija doseže točku najveće snage

Nije teško doći do savršenog orgazma
Nije teško doći do savršenog orgazma (Arhiva)
Više o

savjeti

,

orgazam

,

najbolji orgazam

Od svih sila u čovjeku seksualna energija je najmoćnija i očituje se ne samo u seksualnom odnosu nego u svim našim aktivnostima, premda toga nismo svjesni. Najmoćniji trenutak u seksualnom odnosu je orgazam jer upravo tada seksualna energija doseže točku najveće snage.

Prema vjerovanju drevnih taoističkih (kineskih) ali i tantričkih (indijskih) mudraca, ključ zdravlja, sreće i duhovnog rasta je u osvještavanju, upravljanju i transformiranju te energije.

Orgazam je energetsko ritmično pulsiranje koje u prosječnog čovjeka traje 8-10 sekundi. Najviše se osjeća u genitalnom području, ali može se doživjeti u cijelom tijelu, pogotovo ako svladamo osnove o kretanju energije za vrijeme seksa.

To je najjače osobno iskustvo, nijedno drugo iskustvo nije toliko koncentrirano i snažno. Ne radi se samo o osjećaju zadovoljstva; sva naša osjetila su pojačana, prestaju sve mentalne fluktuacije i živimo potpuno u sadašnjem trenutku.

U vođenju ljubavi, energija se zapravo neprestano izmjenjuje između partnera. Pošto su muškarci i žene utjelovljenje suprotnih polova, muški spolni organ je pozitivno nabijen (jang) a ženski negativno nabijen (jin), odnosno ženski srčani centar je jang a muški je jin. Dakle, kad su u neposrednoj blizini, među njihovim se suprotnim energetskim polovima stvara jako magnetno polje, što rezultira ekstatičkim seksualnim iskustvom.

Viši i niži orgazam

Većina nas u zapadnom društvu poznaje ono što istočnjački mudraci nazivaju «nižim» orgazmom. Kod nižeg orgazma aktiviraju se samo neki organi i žlijezde, a senzacije su najsnažnije na genitalnom području pa se zato naziva i genitalni ili vanjski orgazam. Za vrijeme i nakon nižeg orgazma dolazi do velikog gubitka seksualne energije. Sva energija koju ste probudili za vrijeme seksa odlazi iz tijela kroz genitalije.

Nasuprot tom nižem, postoji i viši orgazam kojeg je moguće postići tijekom svjesnog, kultiviranog vođenja ljubavi. Kod te se vrste orgazma aktiviraju se svi unutarnji organi i žlijezde i senzacije se osjećaju kroz cijelo tijelo. Za vrijeme višeg orgazma nema gubitka energije i samo iskustvo je mnogostruko jače od nižeg orgazma. To je potpuni orgazam koji vodi par na viši nivo zadovoljstva, uvećava seksualnu energiju i razvija dublju povezanost među partnerima.

Njime se također postiže zdravlje i pomlađivanje, jer seksualna energija ima nevjerojatnu sposobnost regeneracije i iscjeljivanja. Dok niži orgazam traje samo nekoliko sekundi, viši orgazam može trajati puno duže i možete ga tijekom jednog susreta iskusiti koliko god puta želite.

"Muškarac i žena mogu postati jedno kad shvate da je protjecanje seksualne energije među njima kontinuirano i da pripada njima oboma", piše u svojoj knjizi Mantak Chia. "Kad razmjena chija dosegne određeni intenzitet i ravnotežu, tijela dvaju ljubavnika počnu pulsirati... Osjećaj tijela tada nestaje. Odjednom ste stup pulsirajuće energije koja je u delikatnoj ravnoteži s energetskim poljem vašeg ljubavnika.

To je potpuni orgazam tijela i duše... Mnogi muškarci to iskuse ali tek nekolicina ih uspije zadržati taj osjećaj jer isprazne energiju iz svoje polovice magnetnog polja kroz ejakulaciju. To nije pravi orgazam... U pravom orgazmu i muškarac i žena nastavljaju pulsirati zajedno, a njihova seksualna energija čini puni krug protječući između njihova dva magnetna polja...."

Muški i ženski orgazam

Kako doseći to potpuno orgazmičko jedinstvo, pitate se? Najprije je potrebno znati neke osnove. Budući da su muškarci više jang, a žene jin, različit je način na koji se njihova seksualna energija budi, kreće i doseže vrhunac. Muški orgazam je poput strmog planinskog vrhunca, dok je ženski poput doline s brežuljcima. Također na različit način gube seksualnu energiju.

Seksualna energija žene je poput vode, polako se budi i zagrijava, dugo ostaje topla i sporo se hladi. To se očituje kroz njeno kretanje koje započinje od usta, zatim se spušta prema dolje u grudi i na kraju u vaginu. Seksualna energija muškarca je poput vatre, jako brzo se zapali, snažno gori i potom zagasi. Njeno kretanje je obrnuto, od spolnog organa, prema gore i van. Baš zbog toga muškarcu u prosjeku treba četiri minute da doživi orgazam, dok ženi treba dvanaest, što je tri puta više. Iz ovoga je jasnije zašto je toliko teško postići istovremeni orgazam i zašto žena često ostane nezadovoljena u potpunosti.

Želi li muškarac zadovoljiti ženu, kažu istočni mudraci dalje, prije samog seksualnog čina svojom vatrom mora najprije njenu vodu dovesti gotovo do ključanja. Ključ je, dakle, duga i zadovoljavajuća predigra. Dakle sa seksualnim činom treba početi tek kad je žena potpuno spremna: kad joj je disanje ubrzano, kad strastveno ljubi i grli muškarca i kad poteku njeni sokovi.

Kod muškarca energija za vrijeme orgazma ima prirodnu tendenciju kretanja prema gore i prema van, iz tijela, što rezultira ejakulacijom. Dok mnogi to smatraju prirodnim, istočni učenjaci taoizma i tantre smatraju da je to veliki gubitak ne samo hranjivih tvari već i ogromne količine životne energije. Kada muškarac i žena žele začeti dijete, prirodno je i normalno da muškarac izbaci sjeme da bi oplodio jajnu stanicu žene. No, ako ne žele začeti dijete, nema potrebe da izbacuje svoje sjeme jer time gubi puno energije.

Prema nekim izvorima, u samo jednoj žličici sjemena kojeg muškarac izbaci ejakulacijom nalazi se hranjivih tvari vrijednosti 10 limuna, 2 velika odreska i 8 jaja. Nije ni čudo što osjećaju umor i veliku potrebu za hranom nakon seksa. Muškarci bi trebali naučiti ne izbacivati sjeme već ga sačuvati i vratiti orgazmičku energiju u tijelo. To ne znači da se moraju odreći orgazma jer suprotno uvriježenom mišljenju ejakulacija i orgazam nisu jedno te isto. Muškarac može postići orgazam bez da ejakulira. Za to postoje relativno jednostavne tehnike koje zahtijevaju malo dobre volje i discipline.

Pomoću njih muškarac postiže (i pruža) još veće zadovoljstvo, a da pritom ne gubi dragocjenu energiju. No treba znati da nije dovoljno voditi ljubav na klasičan način i na kraju seksualnog odnosa se jednostavno suzdržati od ejakulacije jer kroz duži period to može dovesti do akumulacije previše energije u spolnim organima što može uzrokovati probleme s prostatom. Muškarac mora naučiti kako usmjeriti tu nakupljenu seksualnu energiju prema glavi i dalje da kola čitavim tijelom.

Kod žene energija orgazma se prirodno kreće prema dolje i prema unutra, u tijelo. To je njena velika prednost, jer kroz seksualni odnos ne gubi svoju energiju već se dapače njome puni. Što više puta doživi orgazam u seksualnom susretu, to će imati veće dobrobiti i više energije. Time ima mogućnost iskusiti neiscrpno seksualno zadovoljstvo.

 

02.09.2016. 21:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh