« Život
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
DAN NAKON ALKOHOLA

Kako se riješiti mamurluka?

Utjecaj alkohola na naš organizam i izgled je katastrofalan, ali tko može odoljeti dobroj zabavi uz pokoju čašicu više?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

alkohol

,

mamurluk

,

liječenje mamurluka

,

preživjeti na poslu

,

posao i alkohol

Prvo što vam svi kažu je popijte jaku crnu kavu. Iako je poznat blagonakloni učinak kave na buđenje tijela, prije toga popijte barem dvije čaše vode. Noć alkohola popije svu vodu iz vašeg tijela te vam je tijelo dehidrirano. Zbog toga se osjećate malaksalo i umorno.

Što više vode popijete, tijelo će se lakše regenerirati. Dodate li u vodu iscijeđenu naranču učinak će biti još bolji. Nakon toga popijte tu famoznu crnu kavu.

Otvorite prozore na autu ako se vozite i dobro izračite prostor u kojem se zadržavate. Svjež zrak i fizički rad tijela omogućit će vam brže sagorijevanje zaostalih kapi alkohola u krvi.

Ako radite za računalom, taj dan se pokušajte istezati što više te ubaciti pokoju šetnju umjesto puš-pauze. Cigarete će vam i tako samo dizati želudac.

Pojedite više laganih obroka, baziranih na vlaknima i cjelovitim žitaricama. Vlakna će upiti višak alkohola, a dat će vam potrebnu energiju za rad.

Tijekom dana grickajte nešto slano poput sira, krekera, štapića, nikako ne slatko jer vam je šećer u krvi pojačan te i on doprinosi nesnosnoj glavobolji.

Slušate li glazbu neka bude nešto lagano, ali pjevno. Ambijentalna glazba će vas uspavati, a prejak ritam nabijati gdje ne treba. Pjevanje također popravlja koncentraciju, a daje vam i nekoliko sekundi predaha između poslova.

Osjećate li i dalje prejaku glavobolju Aspirin i paracetamolske tablete nisu rješenje, jer će vam samo dodatno nadražiti i onako uznemiren želudac.

01.01.2012. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh