« Život
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
STARAC I MORE

Pronašao barku 700 kilometara od mjesta gdje ju je izgubio

Iako je mislio da ju više nikada neće vidjeti nakon snažne oluje koja je pogodila talijansku obalu, jedan je ribar ostao šokiran pozivom iz 700 kilometara udaljene Francuske

Fotografija vijesti
Više o

talijanski ribari

,

brodovi

,

čudne vijesti

,

neobični ljudi

Nakon što mu je bila nestala iz luke Vernazze u Liguriji, jedan je talijanski ribar pronašao svoju barku na jugu Francuske, čak 700 kilometara dalje od mjesta na kojem ju je posljednji put vidio prije olujnog nevremena, prenosi Hina.

Dany, laganu barku dugu 4,60 m, koja je usprkos dugom putovanju ostala neoštećena, doteglila je do obale francuska koća koja ju je opazila u vodama ispred departmana Audea. Barka je bila na vezu u Vernazzi, ali ju je oluja koja je koncem listopada pogodila sjeverozapad Italije odnijela na pučinu.

"Pronašli smo vlasnika, nazvali ga i rekao nam je da je jako vezan za tu obiteljsku brodicu i da će doći po nju", rekao je zapovjednik brigade za obalnu kontrolu u obalnoj straži, desetnik-narednik Christian Garcia.

Rollando Giovanni (67) stigao je u Port-la-Nouvelle u pratnji sina kako bi ukrcao Dany u kamion i vratio je u Vernazzu. Zahvalio je vlasniku koće koja je doteglila Dany i ponudio mu nagradu, ali je ovaj odbio.

U studenom su morske struje zahvatile šest talijanskih brodova koji su se nasukali na plaže u Audeu, između Gruissana i Port-la-Nouvellea, dodaje obalna straža.

01.01.2012. 14:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh