« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
COOL

Savjeti za raslađivanje u ovim vrelim danima

Temperature idu prema gore, a zdravih načina za rashlađivanje bez klima uređaja ima napretek

Ima i puno boljih načina
Ima i puno boljih načina (Shutterstock)
Više o

klima

,

hlađenje

,

kako se rashladiti

,

ventilator

,

rashlađivanje

Vrućine se možete riješiti i bez klime, a za početak možete pripaziti na čemu spavate. Ako vam je tako vruće da ne možete zaspati, razmislite o promjeni posteljine i nabavite svilenu, jer je jednostavno genijalna što se tiče regulacije temperature.

Prije spavanja, ili tijekom dana kad se pregrijete, pustite hladnu vodu da vam teče preko zapešća desetak sekundi što će smanjiti temperaturu vašeg tijela na barem sat vremena. 

Iako vam se možda čini da ljeto nije vrijeme za čili i ostale ljute začine, varate se - pojačat će vam znojenje i regulirati tjelesnu temperaturu. 

Ako u uredu nemate klimu nego ventilatore, stavite ih na pod, jer ćete na taj način imati najviše koristi od njih -  tjerat će vrući zrak u područje ispod stropa. Prirodnu klimu možete napraviti tako da u lavor stavite hladnu vodu s kockicama leda ispred ventilatora, koji će tu hladnoću rasporediti po prostoriji.

Isključite sve električne aparate u kući koje ne koristite u tom trenutku, a nemojte ih ostavljati u standby modu koji će vam i dalje zagrijavati ured ili dom.
16.07.2013. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh