« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina
WTF?!

Šatoraši u crkvi sv. Marka, policija ispred ... i što sad?

Funkcioniranje Hrvatske kao pravne države je na teškoj kušnji zbog cirkusa koji određeni broj branitelja pokušava stvoriti

Šatoraši su cijelu noć proveli u crkvi
Šatoraši su cijelu noć proveli u crkvi (Twitter/HRT)
Više o

Markov trg

,

šatoraši

Šatoraši iz Savske preselili su glavninu zbivanja na Markov trg, baš kako je Klemm najavio, očito s ciljem da u subotu naprave generalni cirkus dovođenjem pojačanja iz cijele zemlje.

Uvukavši se na Markov trg pod okriljem "podrške radnicima" koji su jučer prosvjedovali (uz prijavu skupa i na legalan način), šatoraši predvođeni Glogoškim i Klemmom ostali su na Markovom trgu, donijeli stolce, klupe i suncobrane i odlučili napraviti dernek.

Dobili su i dva pečena janjca od Anice Kovač, pa su poručili premijeru da su došli razgovarati s njim - znajući unaprijed da ga cijeli dan neće biti tamo zbog drugih obaveza. Zgodno smišljeno, nema što.

Navečer se situacija zakuhala, interventna policija najavila je čišćenje Markovog trga u 22 sata, do kad su dozvoljeni prosvjedi, pa su šatoraši na vrijeme zauzeli "rezervni položaj" u crkvi sv. Marka.

Bilo je i malo naguravanja, a fratri koji su tijelima branili policiji ulazak u crkvu (u koju tako i tako ne smiju prema ugovorima s Vatikanom) dodatno su začinili situaciju.

Ukratko, šatoraši nastavljaju na uobičajen način - pozivaju na razgovor, no uvijek je u priči neki ultimatum: prvo smjena ministra Freda Matića i zamjenika, sada razgovor pred medijima ...

Puzajući državni udar se nastavlja, pratite medije ako vam se već nije sve zgadilo (nama jest).

29.05.2015. 08:03:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    OnajUČovjeku
    29.05.2015. 15:09
    Kakve ste vi svinje.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh