« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina
BRAVO!

Sutkinja ne želi račun u banci, želi plaću u kešu

Ako se pitate zašto morate bankama plaćati da bi vam dali vaše vlastite, teško zarađene novce odgovor je - ne morate, ali vas država želi natjerati na to kako bi banke zaradile

Država nas prisiljava na ostavljanje novaca bankama
Država nas prisiljava na ostavljanje novaca bankama (Arhiva)
Više o

banke

,

plaće

,

račun u banci

,

Zorka Ćaćić Zagrajski

Sutkinja Zorka Ćaćić Zagrajski već četiri mjeseca nije primila plaću jer ne želi imati bankovni račun

Ćaćić Zagrajski traži da joj sud na kojem radi plaću isplaćuje u gotovini, piše Vecernji.hr

Jedan dan je čak i štrajkala tražeći svoje pravo da joj se plaća isplaćuje u gotovini. Sutkinja smatra da ne postoji zakonska osnova po kojoj država može natjerati građanina da otvori bankovni račun i pri tome im plaća naknadu za transakciju. 

O svom je slučaju sutkinja Ćaćić Zagrajski pisala predsjednici države, klubovima zastupnika u Saboru, predsjednicima Vlade, Vrhovnog suda, Državnog sudbenog vijeća i glavnom državnom odvjetniku jer joj je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odgovorilo da neisplata plaće nije kazneno djelo i da u njezinu slučaju ne vide da se radi pritisak na suca.

Sutkinja tvrdi da u zakonu nigdje nije propisano da se plaća mora isplaćivati na račun u banci, već da je podzakonskim aktom iz 2013. uvedena ta obveza, no u tom slučaju podzakonski akt nema pravnu snagu kao zakon.

Ustavni sud odlučuje o tom pitanju već poduže, pa nas baš zanima kako će se oni suprotstaviti sveprisutnim i svemoćnim bankama ....

.
28.05.2015. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh