« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
NEUGODNE TEME

Sarkozyjev suradnik špijunirao novinare?

Više medijskih kuća optužilo francuske vlasti da nadziru novinare koji istražuju potencijalno neugodne teme

Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy (Getty Images)
Više o

Nicolas Sarkozy

,

špijuniranje

,

Liliane Bettencourt

Glavni suradnik francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja uložit će žalbu protiv internetske stranice Mediapart koja ga je ovaj tjedan optužila da vodi protuzakonite aktivnosti nadzora novinara u Francuskoj, izvijestio je France presse.

Žalba glavnoga tajnika Elizejske palače uslijedila je nakon što je više medijskih kuća optužilo francuske vlasti da nadziru novinare koji istražuju potencijalno neugodne teme, poput političko-financijskog skandala Bettencourt/Woerth.

"Tužim Mediapart zbog klevete", rekao je Gueant. On smatra da optužbe što ih je objavio Mediapart "nemaju nikakva temelja". "To je vrijedno prezira. Takve stvari ne možemo pustiti da prođu tek tako, da se iznose laži koje sramote ljude".

U četvrtak je Mediapart naveo Gueanta kao osobu zaduženu za nadzor aktivnosti dvojice novinara koji istražuju slučaj Woerth/Bettencourt te razvoj političko-financijske istrage o napadu na francuske državljane 2002. u Karačiju.

Novinari tvrde da su ih tijekom njihova posla špijunirale francuske službe. Unatoč demantiju Elizejske palače, Mediapart je uporan u svojoj optužbi te očekuje da se provede istraga o slučaju.(hina/metro-portal)


07.11.2010. 09:20:49
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    07.11.2010. 11:20
    Sarkozi je osoba u koga drustvo ne moze imati povjerenja, pitam se odakle mu tolika moc.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh