« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SILIKONSKA MASKA

Putnik s dva lica - u avion ušao kao starac, izašao kao mladi Kinez

VIDEO - Kinez je u zrakoplovu skinuo vrlo detaljnu silikonsku masku bijelca u dubokoj starosti

Maska
Maska (Shutterstock)
Više o

sigurnost

,

azilanti

,

provjera identiteta

,

maska

,

Air Canada

Stariji bijelac, dubokih bora, ukrcao se u zrakoplov u Hong Kongu a mladoliki Azijat iskrcao se u Vancouveru, u onome što kanadske vlasti nazivaju "nevjerojatnim" slučajem prikrivanja identiteta, o kojem su izvijestile američke TV postaje.

Na sredini leta Air Canade iz Hong Konga za Vancouver 29. listopada, muškarac je ušao u nužnik zrakoplova i skinuo vrlo detaljnu silikonsku masku bijelca u dubokoj starosti. Na svoje se mjesto vratio kao Azijat u ranim 20-im godinama, prema "obavještajnom izvješću" kanadske granične službe CBSA.

"Informacija je primljena od službe sigurnosti Air Canade, u vezi s mogućim prevarantom na letu iz Hong Konga", navodi se u obavijesti.

"Putnik o kojem se radi uočen je na početku leta kao stariji muškarac, bijelac, kod kojeg je izgledalo da ima mlade ruke. Tijekom leta subjekt je ušao u nužnik i pojavio se kao azijski muškarac u ranim 20-im godinama". Obavještajna informacija opisuje incident kao "nevjerojatan slučaj prikrivanja".

Kanadska pogranična služba nije htjela komentirati slučaj, osim potvrditi da je "presrela i uhitila putnika koji je pokušao ući u Kanadu pod lažnim izlikama". No, glasnogovornici kanadskog ministarstva useljeništva i kompanije Air Canada, potvrdili su detalje o incidentu, uključujući i izvješće CBSA.

Prerušenog putnika, čiji identitet vlasti nisu objavile, dočekali su na izlazu iz zrakoplova službenici kanadske sigurnosti. On je zatražio azil nakon što je prepraćen kroz carinu. Tijekom pretrage njegove prtljage pronađen je "komplet za prerušavanje", uključujući silikonsku masku, kožnu kapu, naočale i smeđi džemper.

"Subjekt je priznao da se ukrcao na let s maskom i skinuo je nekoliko sati kasnije", navodi se u izvješću CBSA, te dodaje da je kartu za ukrcaj u zrakoplov prethodno zamijenio s Amerikancem rođenim 1955. a na identifikaciji kod ulaska pokazao je kreditnu karticu.

Dužnosnik Air Canade izjavio je za ABC News kako ta aviokompanija traži da putnici pokažu putovnicu prije ukrcaja na međunarodne letove iz Hong Konga.(hina/metro-portal)

07.11.2010. 08:59:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh