« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
OPEN AIR

Santana stiže u Zadar 29. srpnja

Santana je zabljesnuo kasnih šezdesetih godina na glazbenoj sceni San Francisca, s fantastičnim nastupima u tada poznatim klubovima

Carlos Santana stiže na Jazine
Carlos Santana stiže na Jazine (AdriaEntertainment)
Više o

Jazine

,

Zadar

,

koncert

,

Carlos Santana

Ovog ljeta u Hrvatskoj imamo priliku uživati u nastupu još jedne velike zvijezde, slavnog meksičkog gitarista- Carlosa Santane! Glazbenih stiže u Zadar u sklopu svoje nove turneje, a zasvirat će na Jazinama 29.7.2013!

Carlos Santana jedan je od svjetski najpoznatijih glazbenih izvođača koji već više od četiri desetljeća svojim nastupima oduševljava publiku diljem svijeta. Umjetnik svojom vizionarskom snagom nadilazi glazbene žanrove, ali i generacijske, kulturne te geografske granice.

Santana je zabljesnuo kasnih šezdesetih godina na glazbenoj sceni San Francisca, s fantastičnim nastupima u tada poznatim klubovima. Na globalnu pozornicu se, zajedno s bendom, prvi puta popeo na Woodstock festivalu, 1969. godine - iste godine kada je izašao i njegov debitantski albumSantana. Predstavljajući njegov prvi hit, pjesma "Evil Ways" je pune dvije godine zadržala album na Billboardovoj ljestvici, a uskoro su na prvim mjestima albuma uslijedila nova dva klasika" Abraxas" i "Santana III".

Opus Santanine karijere upotpunjen je posvećenosti društvenom aktivizmu i humanitarnim pitanjima. ZakladaMilagro Foundation, koju je izvorno utemeljio Carlos Santana sa svojom obitelji, prikuplja novčana sredstva za mlade ljude koji nemaju dovoljno materijalnih dobara, a pokazuju iznimne talente u području umjetnosti, obrazovanja i zdravstva. U prijevodu, Milagro znači „čudo", a inspiracija za ime je prikaz djece kao darova života te kao božanskih čuda svjetlosti i nade.

Uz predanost humanitarnom djelovanju i socijalnom aktivizmu, Carlos Santana je ne samo globalna glazbena ikona nego i veliki primjer uzornog građanina svijeta.

U više od četrdeset godina, Santana je prodao više od 100 milijuna albuma, a do sada je u njegovim nastupima uživalo je više od 100 milijuna obožavatelja. Do danas, Santana je osvojio 10 Grammyja, uključujući rekordnih devet za "Supernatural",  te nagradu za "Smooth " za pjesmu godine. U časopisu Rolling Stone našao se na 15. mjestu popisa „100 najvećih gitarista svih vremena", a  1998.godine uvršten je Rock and Roll Hall of Fame.

Posljednji album "Shape Shifter" (2012.) je Santanin prvi album pod okriljem izdavačke kuće Starfaith Records. Set od 13 pjesama je dugoiščekivano instrumentalno moćno putovanje za prave obožavatelje. Na albumu je samo jedna pjesma koja sadrži vokale, a otpjevali su je pjevači iz Santaninog benda, Andy Vargas i Tony Lindsay.

U svijetu zabave i životnog stila, brend River Of Colors (ROC) na tržište donosi niz proizvoda koji karakteriziraju osebujni Santanin stil. Među posebno izrađenim proizvodima mogu se naći cipele, torbe, kape, pjenušci te potpisani glazbeni instrumenti. Više informacija dostupno je na www.santana.com.

Prodaja ulaznica za ovaj ljetni spektakl počinje u petak, 1. veljače 2013., od 9 sati na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr (na navedenoj web adresi se može naći i popis svih prodajnim mjesta).

Redovne cijene ulaznica su:

VIP sjedenje - 505 kn*

Stajanje -  325 kn*

Prvih 2000 ulaznica ce prodaju s popustom od 50 kn:
VIP sjedenje -  455 kn*

Stajanje - 275 kn*

(*5 kn od svake prodane ulaznice namijenjeno je za humanitarne svrhe zaklade MILAGRO)

ADRIA ENTERTAINMENT PONOSNO PREDSTAVLJA:
RAMMSTEIN - 30.4.2013. - DVORANA STOŽICE, LJUBLJANA, SLOVENIA
MASTERS OD DIRT - 30.3.2013. - ARENA ZAGREB
MARK KNOPFLER - 5.5.2013. - ARENA ZAGREB
DEPECHE MODE - 23. 5. 2013. - MAKSIMIR, ZAGREB
WE WILL ROCK YOU - 24. - 26. 5. 2013. - ARENA ZAGREB
ROGER WATERS: THE WALL - 23.7.2013. - POLJUD, SPLIT
SANTANA - 29.7.2013. - JAZINE, ZADAR
PETER GABRIEL - 5.10.2013. - ARENA ZAGREB

30.01.2013. 21:07:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Bit će super
    27.05.2014. 10:01
    Ovo ljeto Deep Purple u Zadru, u srpnju.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh