« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
DRUGI PUT

Burhan Öçal i Istanbul Oriental Ensemble u Zagrebu

Najpoznatija turska world music grupa koja nam u Zagreb stiže 4. travnja 2013. u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog

Burhan Ocal ponovno u Zagrebu
Burhan Ocal ponovno u Zagrebu (Menart)
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

koncert

,

Burhan Öçal

,

Istanbul Oriental Ensemble

Nakon deset godina i rasprodanog koncerta, Istanbul Oriental Ensemble vraćaju se u Hrvatsku u trenucima kad tursku kulturu svakodnevno imamo priliku bolje upoznati putem malih ekrana!

Svjetski priznati perkusionist i multiinstrumentalist Burhan Öçal i njegov Istanbul Oriental Ensemble najpoznatija je turska world music grupa koja nam u Zagreb stiže 4. travnja 2013. u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog s posebnom glazbenom pričom o povijesti Turske.

Ovo nesvakidašnje glazbeno putovanje posjetitelje koncerta provest će kroz mistiku Orijenta, raznovrsnost melodija i bogatu povijest naroda čije kulturne granice tek slutimo... 

Burhan Öçal je 1991. godine okupio vrhunske turske glazbenike kako bi glazbom dočarao priče iz naroda i kulturu o kojoj se učilo u školama na satovima povijesti. Stilovi se temelje na turskoj sufističkoj i romskoj glazbi, a ansambl od svog nastanka virtuozno kombinira tursku glazbenu tradiciju s klasikom te suvremenim jazz stilovima.

U svojoj karijeri dugoj nekoliko desetljeća, Burhan Öçal zadržao se na osnovnoj ideji ponovnog stvaranja osjećaja i stilova specifičnih za tradicionalnu tursku i trakijsku glazbu, dok se ansambl oslanja na standardni postav klarineta, kanuna, uda te violine kojom stvaraju čaroliju melodije.

Kao dodatak širokom spektru glazbala kojima se Burhan Öçal maestralno služi (među glavnima je darbuka), njegov izražajni glas uspješno pridonosi stvaranju slika u glazbenom proputovanju kroz povijest. Ove glazbene improvizacije s jedne strane izražavaju radost življenja, a s druge neizbježnu tugu i vječnu ljudsku žudnju. Prema Burhanovim riječima: „Virtuoznost je nemoguća bez ovog posebnog nostalgičnog osjećaja. Glazba se oduvijek prenosila usmeno tako da je uvijek bila protkana dozom životnosti i životnim detaljima."

(Frankfurter Allgemeine Zeitung, 2000.)

Kombinirajući tradicionalne skladbe Turske, Trakije, Balkana i zapadnih zemalja, stekli su respektabilnu reputaciju diljem svijeta, kako na samostalnim koncertima, tako i na mnogobrojnim velikim festivalima.

Nakon spektakularnog rasprodanog zagrebačkog koncerta prije točno 10 godina, Burhan Öçal & Istanbul Oriental Ensemble ponovno će nas povesti na glazbeno putovanje kroz povijest, kulturu i mistiku Orijenta!

Ulaznice za koncert slavnog a & Istanbul Oriental Ensemblea kreću u prodaju od PETKA, 1.2.2013., na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te putem sustava www.ulaznice.hr. Cijena ulaznica iznosi 130 kuna za treću kategoriju, 160 kuna za drugu kategoriju, 190 kuna za prvu kategoriju te 220 kuna za VIP.

Informacije o koncertu pratite na internetskoj stranici booking.menart.hr ili na facebook eventu!

Ovako to radi Burhan Öçal:

31.01.2013. 04:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh