« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
DAYDREAMING

Sanjarenjem do nove kreativnosti

Sanjarenje potiče kreativnost i pomaže nam u borbi protiv svakodnevnih fobija koje nas muče

Dozvolite mislima da odlutaju
Dozvolite mislima da odlutaju (Shutterstock)
Više o

fobije

,

kreativnost

,

sanjarenje

Sanjarenje obično ima negativan predznak, obilježava osobu koja mu se često prepušta kao nekoga tko bježi od svijeta koji ga okružuje i traži izlaz u nemogužem. No, kako su pokazala najnovija istraživanja američkih psihijatara, sanjarenje je vrlo korisno i potiče produktivnost.

Iako lutanje u mislima obično traje tek par minuta, zapravo se ljudi tom aktivnošću bave između jedne trećine i jedne polovine budnog dijela dana. Na taj način naš mozak uzima odmor i otpušta se stres i napetost.

Ako pravilno usmjerite svoje misli u tim trenucima, vratit ćete se u normalan svijet svježi i raspoloženi, a vaša će kreativnost biti oslobođena kroz nove misli i perspektive što će vam u konačnici pomoći da lakše riješite probleme koji su pred vama. 

Istovremeno, sanjarenjem obično učvršćujete prave vrijednosti, jer sanjarenjem zapravo bolje upoznajete sebe i osnažujete vjeru u svoje sposobnosti. Ako odlutate u nedavnu svađu i pokušate joj dati drugi tok, shvatit ćete kako je do nje došlo i naučiti je izbjeći sljedeći put.

Na isti se način možete riješiti fobija koje nisu posljedica teških trauma, jer mentalno prolaženje kroz situacije koje vas užasavaju u stvarnom životu pomaže vam da prebrodite svoja unutarnja ograničenja.

Stoga, kad vam sljedeći put misli odlutaju, pošaljite ih na neko dobro mjesto ....

12.07.2012. 08:01:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh