« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
OPREZ

Dijeta sokovima opasna po organizam

Ne treba pretjerivati sa sokovima, dovoljno je odvojiti jedan dan tjedno za dijetu na sokovima, a ostale dane jesti normalno

Kao i svemu, i u ovome se ne smije pretjerivati
Kao i svemu, i u ovome se ne smije pretjerivati (FreeDigitalPhotos)
Više o

sokovi

,

zdrava dijeta

,

dijeta sa sokovima

,

nezdrava dijeta

Dijeta sokovima vrlo je popularna, no najnoviji podaci iz British Dietetic Associationa upozoravaju na činjenicu da je predugo držanje takve dijete izuzetno štetno za organizam. Kako kaže glasnogovornica udruge, ako na taj način i izgubite kilograme, vrlo brzo će se vratiti. 

Naime, kratkoročne niskokalorične dijete rade pravi nered u metabolizmu, daju vam osjećaji gladi i iscrpljenosti, a to može utjecati i na vaše navike vježbanja, jer tako iscrpljeni možete prestati vježbati.

Uz to, tijekom takve dijete može se dogoditi da zapravo povećate unos kalorija, jer voće samljeveno u sokovniku u takvom stanju da ga tijelo nema potrebe razgrađivati i na probavu se ne troši dodatna energija.

Manjak hranjivih tvari u sokovima može vam natovariti na vrat i probavne smetnje ili zatvor, a postoji i mogućnost povećanja razine kolesterola zbog nedostatnog unosa vlakana koja inače snižavaju kolesterol.

Ono što se definitivno preporučuje je jedan dan u tjednu na sokovima, kada takva dijeta stvarno vrši detoksikaciju organizma, a sve više od toga može vas dovesti u gore opisane probleme.

12.07.2012. 16:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh