Metro-portal.hr

objavljeno 12.07.2012. 08:01:36
DAYDREAMING

Sanjarenjem do nove kreativnosti

Sanjarenje potiče kreativnost i pomaže nam u borbi protiv svakodnevnih fobija koje nas muče

Dozvolite mislima da odlutaju
Dozvolite mislima da odlutaju (Shutterstock)

Sanjarenje obično ima negativan predznak, obilježava osobu koja mu se često prepušta kao nekoga tko bježi od svijeta koji ga okružuje i traži izlaz u nemogužem. No, kako su pokazala najnovija istraživanja američkih psihijatara, sanjarenje je vrlo korisno i potiče produktivnost.

Iako lutanje u mislima obično traje tek par minuta, zapravo se ljudi tom aktivnošću bave između jedne trećine i jedne polovine budnog dijela dana. Na taj način naš mozak uzima odmor i otpušta se stres i napetost.

Ako pravilno usmjerite svoje misli u tim trenucima, vratit ćete se u normalan svijet svježi i raspoloženi, a vaša će kreativnost biti oslobođena kroz nove misli i perspektive što će vam u konačnici pomoći da lakše riješite probleme koji su pred vama. 

Istovremeno, sanjarenjem obično učvršćujete prave vrijednosti, jer sanjarenjem zapravo bolje upoznajete sebe i osnažujete vjeru u svoje sposobnosti. Ako odlutate u nedavnu svađu i pokušate joj dati drugi tok, shvatit ćete kako je do nje došlo i naučiti je izbjeći sljedeći put.

Na isti se način možete riješiti fobija koje nisu posljedica teških trauma, jer mentalno prolaženje kroz situacije koje vas užasavaju u stvarnom životu pomaže vam da prebrodite svoja unutarnja ograničenja.

Stoga, kad vam sljedeći put misli odlutaju, pošaljite ih na neko dobro mjesto ....

12.07.2012. 08:01:36
http://metro-portal.hr/sanjarenjem-do-nove-kreativnosti/72552/