« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SABOR POTVRDIO ODLUKU

Sanader gotovo sigurno ide u pritvor

Hrvatski sabor danas je jednoglasno potvrdio odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva kojom je odobren zahtjev Državnog odvjetništva za lišavanjem slobode Ive Sanadera

Rasprava u Saboru bila je burna
Rasprava u Saboru bila je burna (Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Sabor

,

skidanje imuniteta

,

pritvor

Za odluku MIP-a glasovalo je svih 104 zastupnika koji su se nalazili u sabornici. Svi saborski klubovi koji su sudjelovali u raspravi podržali su odluku MIP-a, a SDP i IDS ocijenili su kako kazneni progon protiv Sanadera treba biti povod Vladi, koja je, tvrde, izgubila legitimitet, da odstupi i da se raspišu prijevremeni izbori."Vlada je izgubila sav svoj legitimitet, vrijeme je za izbore", poručio je Zoran Milanović (SDP) istaknuvši da će to SDP ponavljati sve dok se nešto po tom pitanju i ne poduzme.

Današnja rasprava, uvjeren je, samo je nastavak na temelju SDP-ove inicijative održane rasprave o nepovjerenju predsjednici Vlade Jadranki Kosor. Naglasivši da je Sanader danas definitivno napustio Hrvatsku, Milanović je upitao tko će odgovarati za taj propust, kao i onaj za učestalo curenje informacija, pa i informacije koja je pogodovala Sanaderu da na vrijeme napusti Hrvatsku. "Vaša mu je policija dopustila da jutros prijeđe granicu", poručio je vladajućima.

Damir Kajin (IDS) uvjeren je da je netko organizirao Sanaderov bijeg iz Hrvatske. "Tvrdim da ste ga pustili i da mu je netko iz vlasti organizirao bijeg i zbog toga treba raspustiti vladu i raspisati prijevremene izbore", poručio je. Smatra da Sanader nije jedini odgovoran za, kako je rekao, organizaciju sustava kroz koji se ukralo više no kroz pretvorbu i privatizaciju. "Nije moguće da je za sve kriv Sanader, netko je morao nositi torbe. Tek kada se vrati, a vratit će se, čut ćemo tko je sve bio u ekipi", dodao je Kajin.

Sabor je, uz tek jedan glas protiv, onaj HDZ-ovog zastupnika Andrije Hebranga, potvrdio odluku MIP-a da se uskrati zahtjev za skidanjem imuniteta SDP-ovcu Toninu Piculi. (hina/metro-portal)

09.12.2010. 18:40:03
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    MajaK
    09.12.2010. 21:11
    Bilo bi dobro dovesti Sanadera i zatvoriti jer je više puta ponovio da ako tone on, povući će i mnoge sa sobom. Nekome/nekima odgovara da ga nema...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh