« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PAD TEMPERATURE

Naglo zahlađenje zahvatilo čitavu Hrvatsku

Sutra će biti djelomično sunčano i uglavnom suho, ali i razmjerno hladno - u unutrašnjosti i do minus sedam, na Jadranu od jedan do šest stupnjeva Celzijevih

Snijeg u Zagrebu
Snijeg u Zagrebu (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

nevrijeme

,

snijeg

,

Hrvatska

,

DHMZ

,

zahlađenje

U većem se dijelu Hrvatske, zbog prolaska hladne atmosferske fronte, vrijeme pogoršalo i naglo je zahladilo uz kišu i snijeg, a do kraja dana očekuje se pogoršanje u svim krajevima zemlje, doznaje se danas od Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Temperatura zraka je s prolaskom fronte u kratko vrijeme pala više od 10 stupnjeva, a ponegdje i 15 stupnjeva, izjavio je prognostičar DHMZ-a Krunoslav Mikec.

Istaknuo je kako je temperatura najprije počela padati na sjeveru Hrvatske. Tako je, primjerice, u Varaždinu između 9 i 10 sati temperatura pala s 14 stupnjeva Celzijevih na četiri stupnja. U Zagrebu je pad temperature bio još izraženiji - od 9,30 sati do 12,30 sati temperatura zraka pala za 14 Celzijevih stupnjeva, s 15 na jedan stupanj. Nagli pad temperature nastavio se sredinom dana u Slavoniji. Tako je u Slavonskome Brodu između 11 i 13 sati temperatura zraka pala sa 17 na dva stupnja. Slično se poslijepodne dogodilo u Gorskome kotaru i Lici - u Gospiću je temperatura za samo jedan sat pala s 13 Celzijevih stupnjeva na jedan stupanj, rekao je Mikec.

Dodao je kako je pogoršanje i zahladnjenje kasno poslijepodne i večeras zahvatilo i Jadran. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhala je umjerena i jaka bura, mjestimice i olujna, s kojom poneka pahulja snijega može doći do obale. Prestanak oborina, najavio je Mikec, očekuje se u svim krajevima Hrvatske tijekom noći. Sutra će biti djelomično sunčano i uglavnom suho. Bit će i razmjerno hladno s jutarnjom temperaturom zraka u unutrašnjosti između minus sedam i minus dva stupnja, a na Jadranu od jedan do šest stupnjeva Celzijevih. Na sjevernom Jadranu moguća je i niža temperatura. Sutra se najviša dnevna temperatura očekuje od minus jedan do četiri stupnja, a na Jadranu od pet do deset.

I dalje će na Jadranu puhati jaka, ponegdje i olujna bura, a na otvorenome moru tramontana koja će slabjeti do kraja dana. U dane vikenda diljem Hrvatske očekuje se i dalje stabilno vrijeme, većinom suho, bez znatnijih promjena temperature zraka, primjernih ovom dijelu godine. (hina/metro-portal)

09.12.2010. 20:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh