« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
UMORNI?

San radi čuda za motivaciju

Dobar san pomaže motivaciji za sve vrste ciljeva - od zdravije prehrane i češće tjelovježbe do prestanka pušenja i napredovanja na radnom mjestu

Vrijedi se dobro naspavati
Vrijedi se dobro naspavati (Shutterstock)
Više o

spavanje

,

san

,

motivacija

,

uspjeh

Spavanje je dio života kojeg se često odričemo ne bismo li napravili nešto što želimo - bila to zabava ili posao, no stručnjaci tvrde da pri tome moramo biti izuzetno oprezni jer bi nam se moglo dogoditi upravo suprotno od onoga što želimo.

Naime, kvalitetan san je nužan preduvjet za dobru motivaciju i ispunjavanje postavljenih ciljeva, objavili su američki neurolozi s University of Michigan

Po njihovim riječima, to se odnosi na sve vrste ciljeva - od zdravije prehrane i češće tjelovježbe do prestanka pušenja i napredovanja na radnom mjestu.

I novo istraživanje je potvrdilo kako osobe koje ne spavaju dovoljno pokazuju veću sklonost pretjeranom unosu hrane, što se posebno odnosi na hranu koja se ne uklapa u savjete nutricionista.

Pomanjkanje sna je u novoj studiji povezano i sa slabijim raspoloženjem te smanjenjem produktivnosti na radnom mjestu.

Stoga, kad sljedeći put dođete u situaciju da biste trebali ostati dugo budni zbog posla - zaboravite na to i uvalite se u krevet, ujutro ćete napraviti čuda.

10.02.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh