« Hi-tech
objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana
CES 2019

Samsung pokazao modularni Micro LED TV i najavio važnu suradnju s Appleom

Uz najmoderniju tehnologiju i modularne mogućnosti, Samsung LED zasloni pružaju neusporedivu kvalitetu slike, svestranost i dizajn

Micro LED TV
Micro LED TV (Samsung)
Više o

CES 2019

,

Samsung televizori

,

Micro LED TV

Na CES 2019 Consumer Electronics Showu u Las Vegasu, Samsung je predstavio najnovija dostignuća u području modularnih Micro LED zaslona te najavio važnu suradnju s Appleom.

75-inčni Mikro LED i 219-inčni The Wall

Uz najmoderniju tehnologiju i modularne mogućnosti, Samsung LED zasloni pružaju neusporedivu kvalitetu slike, svestranost i dizajn. Ovi TV zasloni sastavljeni su od pojedinačnih mikro LED modula, s milijunima anorganskih crvenih, zelenih i plavih mikroskopskih LED čipova koji emitiraju vlastito svjetlo kako bi proizveli briljantne boje na zaslonu, pružajući neusporedivu kvalitetu slike koja nadilazi bilo koju tehnologiju prikaza trenutno dostupni na tržištu.

Na prošlogodišnjem CES-u Samsung je predstavio nagrađivani 146-inčni Micro LED zaslon na The Wallu. Zahvaljujući tehničkom napretku u procesu ultra-fine poluprovodničke ambalaže koja smanjuje jaz između mikroskopskih LED čipova, Samsung je uspio stvoriti zapanjujući 4K Micro LED 75-inčni zaslon koji savršeno pristaje svakom kućanstvu.

Zahvaljujući prirodi Micro LED modula, ova tehnologija nudi fleksibilnost u veličini zaslona koja korisnicima omogućuje prilagodbu kako bi odgovarala bilo kojoj prostoriji. Dodavanjem Mikro LED modula, korisnici mogu proširiti svoj zaslon na željenu veličinu. Ova funkcionalnost Micro LED-a korisnicima će u budućnosti omogućiti stvaranje vrhunskog zaslona čak i na nepravilnim veličinama zaslona, kao što su 9x3, 1x7 ili 5x1 koje odgovaraju njihovim prostornim, estetskim i funkcionalnim potrebama.

Samsung Micro LED tehnologija također optimizira sadržaj bez obzira na veličinu i oblik zaslona. Čak i kada dodajete više modula, Samsung Micro LED zasloni mogu skalirati kako bi povećali razlučivost - sve dok držite konstantnu gustoću piksela. Osim toga, Micro LED može podržati sve, od standardnog sadržaja 16: 9 do 21: 9 filmova širokog formata, do nekonvencionalnih omjera kao što je 32: 9 ili čak 1: 1, bez kompromisa u kvaliteti slike.

Konačno, budući da su mikro LED zasloni bez okvira, nema granica između modula - čak i kada dodate još. Rezultat je besprijekoran, zapanjujući efekt bazena s beskonačnošću koji omogućuje da se zaslon elegantno uklopi u bilo koji životni okoliš. Mogućnosti privlačnog dizajna poboljšane su samo novim značajkama Ambient Mode.

Samsung iTunes Movies

U području pametnih telefona, Samsung i Apple su nesumnjivo konkurenti. Međutim, od ovog proljeća Samsung Smart TV 2019 modeli ponuditi će iTunes filmove i TV emisije te podršku za Apple AirPlay 2. Najnoviji iTunes filmovi i serije bit će objavljene samo na Samsung Smart TV u više od 100 zemalja, a podrška za AirPlay 2 bit će dostupna na Samsung Smart TV-ima u 190 zemalja širom svijeta.

S novom iTunes aplikacijom na Samsungovim Smart TV, korisnici mogu pristupiti svojoj postojećoj iTunes knjižnici i pregledavati iTunes Store kako bi izabrali između stotine tisuća filmova i TV emisija što će kupiti ili iznajmiti, uključujući i najveći izbor 4K HDR filmova. iTunes filmovi i TV emisije, kao što su Universal Guide, New Bixby i Search, besprijekorno će raditi s Samsungovim Smart TV uslugama kako bi stvorili dosljedan doživljaj.

S podrškom za AirPlay 2 korisnici će moći bez poteškoća reproducirati videozapise, fotografije, glazbu, podcaste i još mnogo toga od uređaja tvrtke Apple izravno do Samsung Smart TV, uključujući televizore QLED 4K i 8K, TV prijemnike Frame i Serif, kao i druge Samsung UHD i HD modele.

Ponosni smo što radimo s vodećim industrijskim liderima kako bismo našim korisnicima isporučili najširi spektar sadržaja na Samsung Smart TV platformi. Dovođenje više funkcionalnosti sadržaja, vrijednosti i otvorene platforme korisnicima Samsung televizora i Appleovim korisnicima putem usluge iTunes i AirPlay idealno je za sve.", rekao je Won-Jin Lee, izvršni potpredsjednik Visual Electronics u tvrtki Samsung Electronics.

Radujemo se što ćemo iTunes i AirPlay 2 dovesti ka još više korisnika širom svijeta putem Samsung Smart TV-a. Tako će korisnici iPhone, iPad i Mac računala imati još jedan način uživanja u svojim omiljenim sadržajima na najvećem zaslonu u svojoj kući.", rekao je Eddy Cue, viši potpredsjednik za Internet softver i usluge tvrtke Apple.

Osim modularnih Micro LED TV , tvrtka je predstavila i novu liniju Samsung monitora koji štedi prostor I povećavaju produktivnost.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Sanja Ledinek
09.01.2019. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh