« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
CES 2019

Nova linija Samsung monitora štedi prostor i povećava produktivnost

Samsung još nije objavio informacije o cijenama ili dostupnosti u Hrvatskoj za bilo koji od ovih novih monitora

Savršeni zakrivljeni monitor
Savršeni zakrivljeni monitor (Samsung)

Samsung je za CES 2019, među ostalim novitetima odredio najavu tri monitora modernog dizajna, vrhunskih karakteristika, različitih rezolucija i matrica kako bi svatko mogao izabrati najprikladniji model za sebe.

Space Monitor

Samsung Space Monitor koristi svoj elegantan dizajn i funkcionalnost kako bi korisnicima omogućio da se usredotoče na ono što je na zaslonu, a ne na ono što se nalazi oko njega.

Ovaj monitor također ima jedinstveno rješenje za uštedu prostora - minimalistički stalak koji može nestati u stražnjem dijelu monitora. Kada se koristi postolje monitor se može lako nagnuti, izvući iz zida ili spustiti na radnu površinu.

27-inčni model nudi QHD rezoluciju za nevjerojatno detaljne i oštre slike, dok 32-inčni model prikazuje sadržaj u 4K UHD-u.

CRG9 49 inčni Gaming Monitor

Jedan od najupečatljivijih monitora početkom 2018. bio je 49-inčni Samsung C49HG90DMI u 32: 9 formatu s prilično brzim VA matricama. Sada je Samung uvrstio u ponudu monitor super ultra-širokog zaslon iste duljine dijagonale i sličnih specifikacija - CRG9. Rezolucije je 5.120 x 1.440 piksela omjera 32:9. Brzina osvježavanja je 120 Hz s odzivom od 4 ms.

Ima i AMD Radeon FreeSync 2 HDR tehnologiju kako bi se smanjila ulazna latencija i osigurala najbolja moguća brzina snimanja i glatko igranje. Monitor također koristi Quantum dot tehnologiju za iznimno širok raspon precizne reprodukcije boja, a sadržaj oživljavaju HDR i HDR10 tehnologije i vrhunska svjetlina od 1000 nita. Ništa manje važna nije PBP (Picture-by-Picture) funkcionalnost koja omogućava da dva video izvora budu na istom zaslonu. 

Zakrivljenost zaslona je 1800 mm, ima jedan HDMI priključak, dva Display Porta, USB 3.0 i mogućnosti povezivanja slušalica.

UR59C 32 " monitor: Prvi svjetski 32-inčni zakrivljeni 4K UHD dizajniran za kreatore sadržaja

Idealan za kreatore sadržaja koji traže svestranost i performanse, novi UR59C 32-inčni monitor ima UHD zakrivljeni zaslon s omjerom kontrasta od 2,500: 1 i punu razlučivost od 3840x2160 4K UHD s podrškom za do milijardu boja. Krivulja 1500R pruža doista impresivno iskustvo koje sjaji pri stvaranju sadržaja, gledanju videozapisa ili igranja, a smanjuje naprezanje očiju koje je tipično povezano s dugim razdobljima tradicionalne uporabe monitora.

Dostupan u tamno plavoj sivoj boji, UR59C ima iznimno tanak dizajn, s dubinom od samo 6,7 mm sa stražnjim kućištem. Njegov ekran pričvršćen je na vitko, ali čvrsto metalno postolje koje oblaže kabele i smanjuje njegov trag na radnom mjestu.

Nažalost, Samsung još nije objavio informacije o cijenama ili dostupnosti u Hrvatskoj za bilo koji od ovih novih monitora. Međutim, vjerujemo da nam ove informacije stižu u bliskoj budućnosti.  

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

08.01.2019. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh