« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine
NOVOSTI

Samsung Messages i Android Messages su kompatibilni zahvaljujući RCS-u

Samsung usvaja Googleovu platformu za razmjenu poruka temeljenih na RCS-u kojom vlasnici Galaxy pametnih telefona dobivaju poboljšani doživljaj razmjene poruka

Poruke napokon postaju kompatibilne
Poruke napokon postaju kompatibilne (Arhiva)
Više o

Google

,

Samsung

,

poruke

,

RCS

RCS ili interaktivni protokol Rich Communication Services,korisnički nazvan Chat, kombinira najbolje od Facebook Messenger, iMessage i WhatsAppa u jednu platformu. U biti mijenja stari SMS i umjesto mobilne veze se oslanja na podatkovnu. Omogućuje pokretanje grupnih razgovora, slanje audio poruka, videa ili fotografija visoke razlučivosti, prikazivanje indikatora tipkanja i čitanje zapisa itd.

Protokol je formiran od strane grupe promotora industrije u 2007 godini i gotovo desetljeće živio je samo na papiru. Ali ove godine je Google odlučio primiti stvar u svoje ruke. Surađivali su s 55 operatora, Microsoftom i desetak proizvođača pametnih telefona kako bi dodali još neke korisne značajke za Chat u cilju poboljšanja komunikacije. Na primjer Samsungova suradnja s Googleom osigurala je da aplikacija Samsung Messages neprimjetno funkcionira s Googleovom aplikacijom Android Messages.

Samsung prvo planira značajke prenijeti na Galaxy S8 i S8 +, nakon koje slijedi S8 Active, S9, S9 +, Note8, Note9 i odabrane modle serije A i J s Androidom 9.0 ili novijim. Na kraju, novi Galaxy telefoni nativno će podržati RCS kada prvi puta krenu u prodaju.

Sada pročitajte službeni objavu:

Tvrtke Samsung i Google najavile su proširenje suradnje kako bi korisnicima pružili poboljšani doživljaj razmjene poruka na pametnim telefonima, ubrzavajući inicijativu industrije prema globalnoj pokrivenosti i interoperabilnosti s bogatim komunikacijskim uslugama (Rich Communications Services - RCS). Suradnja osigurava rad Android Messages i Samsung Messages s RCS porukama, omogućujući tako značajke kao što su razgovor preko WiFija, stvaranje grupnih razgovora, prikazivanje indikatora tipkanja i čitanje zapisa te dijeljenje fotografija i videozapisa visoke razlučivosti.

Android Messages i Samsung Messages radit će s RCS tehnologijom, uključujući cloud i poslovne platforme. Do sada su Google i Samsung surađivali pri prilagođavanju RCS tehnologije u odabrane Samsungove proizvode, no proširenjem suradnje, Samsung će proširiti dostupnost RCS tehnologije na postojeće pametne telefone*, počevši od Galaxy S8 i S8+. Novi Samsung Galaxy pametni telefoni imat će integriranu značajku RCS poruke**, a moći će se koristiti unutar telekoma koji podržavaju RCS. To znači da će korisnici i brendovi moći uživati u naprednijim mogućnostima razmjene poruka s korisnicima Android Messagesa i Samsung Messagesa.

„U Samsungu se pridržavamo modela otvorene suradnje kako bismo donijeli premium iskustvo korisnicima naših proizvoda. Proširenjem suradnje s Googleom, naši korisnici će moći iskusiti poboljšani doživljaj razmjene poruka, omogućujući im da bez problema razgovaraju s prijateljima i obitelji preko platforme za slanje poruka. Ova suradnja pomoći će u daljnjem razvoju industrije u naprednim porukama i globalnoj RCS pokrivenosti.", rekao je Patrick Chomet, izvršni potpredsjednik i voditelj tima za inovacije proizvoda i usluga u Samsung Electronics.

Radili smo s mobilnom industrijom kako bismo nadogradili iskustvo slanja poruka na Androidu pomoću RCS-a. Samsung je bio glavni suradnik ove inicijative, a naše će partnerstvo unaprijediti zajedničku viziju bitno poboljšanog iskustva slanja poruka na Androidu za korisnike, brendove i širi Androidov ekosustav.", rekao je Anil Sabharwal, potpredsjednik za komunikacijske proizvode i fotografije u Googleu.

Dodatna prednost ovog proširenog partnerstva je ta da će razvojni programeri i brendovi koji koriste RCS Business Messaging (temeljen na GSMA Universal Profile 2.0) pomoću usluga Google ili Samsung Messaging-as-a-Platform (MaaP) moći lakše doći do Android Messages i Samsung Messages korisnika.

Ova suradnja dodatno ubrzava usvajanje i dostupnost RCS-a na globalnoj razini, što omogućuje poboljšano iskustvo slanja poruka u cijelom Androidovom ekosustavu.

Piše: Sanja Ledinek
13.09.2018. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh