« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
NECETE VJEROVATI

Samo za najhrabrije: držite češnjak u ustima poput bombona

Obećajemo da nećete početi rigati vatru, no zato će seu vašem organizmu dogoditi mnoge dobre stvari koje ne bi trebali zanemariti

Koliko god ovo sumanuto zvučalo...
Koliko god ovo sumanuto zvučalo... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

češnjak

,

savjeti

Osim što pomaže imunološkom sustavu, češnjak ima mnoga druga svojstva koja koriste našem organizmu.

U njemu se nalazi oko 400 supsanci, vitamina i minerala: adenozin, alicin, aminokiseline, vlakna, biljna ulja, vitamine A, B1, C, željezo, enzimi, esencijalna ulja, jod, kalije, kalcij, selenij, sumpor i fosfor.

Redovita upotreba češnjaka smanjuje krvni tlak i povišene masnoće u krvi te time umanjuje rizik od srčanih bolesti. Ukratko, češnjak je namirnica koju morate imati kod kuće.

Već su stari Kinezi otkrili koliko je češnjak zdrav, a navika se zadržala i do danas, pa su ga tako koristili i kao 'bombon'. Da, dobro ste pročitali. 'Cuclanje' režnja češnjaka, pogotovo ako se radi ujutro, metoda je zdrava iz više razloga.

Ako držite režanj češnjaka u ustima oko 30 minuta svako jutro, svi njegovi hranjivi sastojci kroz slinu će doprijeti u krv i pročistiti krvne žile. Nakon 30 minuta, operite zube ili zvačite peršin ili zrno kave kako biste se riješili lošeg zadaha.

Držanje češnjaka u ustima korisno je jer on pročišćava organizam, doprinosi zdravlju bubrega, čisti kožu, dobar je za imunološki sustav te se koristi u liječenju bronhtitsa, i kontroli apetita. Usto, činjenica da ga ne gutamo, znači da nam neće teško sjedati na želudac.

Piše: Andrea Holi
08.09.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh