« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
Savjeti

Kuhani limun je - čudo!

Još bolje od limunade - skuhajte ujutro limune, procijedite i dodajte malo meda, na taj način ćete još bolje iskoristiti ovu zdravu voćku

Kuhani limun svako jutro - sjajno za organizam
Kuhani limun svako jutro - sjajno za organizam (Pexels)
Više o

zdravlje

,

limun

,

kuhani limun

Neki su već otkrili koristi ispijanja limunovog soka ujutro natašte što, iako je izuzetno zdravo, ne iskorištava cijeli potencijal koji to voće pruža. Kako biste koristili sve vitamine koji se u limunu nalaze, morate ga skuhati bez odvajanja korice. 

Mi vam donosimo neke od razloga zašto koristiti super eliksir od kuhanog limuna i kako ga točno pripremiti. 

Trebat će vam: 6 limuna, med i 500 ml vode.

Limune prerežite na pola i tri minute kuhajte u kipućoj vodi. Nakon što se se kuhali, mješavinu ostavite da se hladi 10-15 minuta. Nakon toga procijedite tekućinu kako bi ostala bistra. Čistu limunovu vodu možete piti, a sastojke koji su vam ostali cjeđenjem ostavite za kasnije. Ako je to moguće, u vodicu prije ispijanja dodajte med.

Zašto je limunova vodica dobra?

Ona kontrolira metabolizam i olakšava probavu, izjednačava pH vrijednost organizma, čisti kožu i osvježava dah, koristi kod mršavljenja, pomaže u eliminiranju anksioznosti i stresa, osnažuje imunološki sustav, daje energiju i pomaže kod prehlade. 

Konzumirajte jednu čašu ovog soka svako jutro, bez dodavanja šećera (unatoč tome što možda nemate med), a sok ne trebate svakodnevno ispočetka zagrijavati. 

Piše: Andrea Holi
08.09.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh