« Žene
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
WTF?!

Samo 4 posto žena misli da je lijepo

Ljepota je relativna stvar, no čak i u najširem smislu ženama je problematična, jer samo 4 posto njih misli da su lijepe

Kako se vi osjećate?
Kako se vi osjećate? (Screenshot)
Više o

žene

,

stvarna ljepota

,

ljepota

Žene su vrlo kritične prema svom izgledu, to je dobro poznato, no takvo je razmišljanje poprimilo zabrinjevajuće razmjere, pokazala je kampanja tvrtke Dove koja je došla do zapanjujuće brojke - čak 96 posto žena misli da nije lijepo.

>> Što ženu čini lijepom >>

U kampanji 'The Choose Beautiful' sudjelovalo je 6400 žena u dobi od 18 do 64 godine iz pet svjetskih gradova (San Francisco, Šangaj, Delhi, London i Sao Paulo), a rezultati su pokazali koliko su žene stroge prema sebi.

Jest da je 80 posto žena kazalo da je svaka žena lijepa na svoj način, prema sebi su bile puno kritičnije. Čak 78 posto žena je otkrilo da nisu sasvim sigurne u svoju ljepotu.

>> Ženska ljepota koju preferiraju muškarci >>

Velikih 32 posto anketiranih je priznalo da same sebi stvaraju najveći pritisak po pitanju ljepote, a sedam od 10 žena smatra da ljepotu ne čini samo fizički izgled. Zanimljivo je da oko 88 posto žena u SAD-u vjeruje da svaka žena ima nešto lijepo na sebi dok to misli 94 posti Indijski i 91 posto Brazilki.

09.04.2015. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh