« Život
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
BRZO I ORIGINALNO

Kako lijepo zamotati božićne poklone

Ne čekajte Badnjak da biste zamotali poklone - ionako ćete toga dana imati previše posla

Kako zamotati božićne poklone
Kako zamotati božićne poklone (Shutterstock)
Više o

pokloni

,

Božić

,

božićni pokloni

,

zamatanje poklona

Kako biste božićne poklone zamotali na originalan način, ne treba vam puno novca ni vremena - tek malo dobre volje i mašte. Ako i neki ''najobičniji'' dar poklonite u zanimljivom pakiranju, to će sigurno razveseliti onoga tko poklon prima.

Prvi korak je dobra priprema - morate znati koliko poklona imate i kome ćete ih pokloniti. Ako kupite samo jedan veliki papir za zamatanje u istoj boji, on vam neće odgovarati za poklone svima (npr. muškarci uglavnom ne vole poklone upakirane u roza boju i puno šljokica). Dakle, najbolje je na papir staviti popis osoba koje darujete i nakon toga nabaviti sve što vam treba za zamatanje.

Osim papira za zamatanje, opskrbite se ukrasnim vrpcama, a ako ne želite zamatati poklone u papir (ili u tome niste vješti) izvrstan odabir su ukrasne kutije. Možete ih nabaviti u velikim shopping centrima ili papirnicama. Ako vam je to ipak preskupo, kombinirajte kutije i ukrasni papir.

>> Što žene NE žele za Božić?

Kad zamatate poklon u ukrasni papir, pazite da iskoristite samo onoliko papira koliko je potrebno, jer ako ga imate previše bit će vam teže zamotati poklon koji će na kraju izgledati neuredno.

>> Kako ne bankrotirati za blagdane

Poklon za mušku osobu, bez obzira na godine, najbolje je zamotati u jednobojni papir blagih boja i ukrasiti ga vrpcom u nešto življoj boji. Ženama će se vjerojatno više sviđati šareniji papir, kojeg onda možete ukrasiti vrpcom, mašnom ili zvjezdicom od papira u jednoj boji. Najbolje je nabaviti ukrasni papir koji nije božićne tematike jer ćete ga moći iskoristiti i u budućnosti, a božićni ugođaj dočarajte vrpcama, borovim grančicama ili malim češerima.

Ako, pak, poklone stavljate u ukrasne kutije, bit će dovoljna tek jednostavna vrpca kojom ćete dar omotati, ili kutiju možete aranžirati borovim grančicama. Dobra ideja može biti i poklon vrećica. Važno je samo da bude odgovarajuće veličine za poklon kojem ste je namijenili. Ne mora biti ni s božićnim motivima - ako je jednobojna možete je ukrasiti božićnim naljepnicama.

Poklonima možete dodati i papiriće s imenima koje možete kupiti ili izraditi sami od papira u boji. Nakon što na papirić napišete ime drage vam osobe, samo ga probušite i provucite kroz tanju vrpcu kojom ste ukrasili poklon.

21.12.2012. 12:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh