« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
demokracija toljagom

Šamana Hodaka napao bivši stranački kolega

Iako je izbačen iz HDZ-a, Hodak je kao neovisni kandidat izbacio HDZ iz igre

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Mario Pušić/CROPIX)
Više o

Luka Hodak

,

Hodak Saborsko

,

bunika

Policija će protiv 51-godišnjega Saborčanina M.K. podnijeti prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira jer je jutros oko osam sati u Saborskom najprije verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na Luku Hodaka, koji je napad prijavio policiji, doznaje se od karlovačke Policijske uprave.

Policija navodi kako alkotestom nije utvrđeno da je bilo koji od dvojice sukobljenih Saborčana bio pod utjecajem alkohola. Budući da je napadnuti Luka Hodak odbio liječnički pregled, policija smatra da nije ozlijeđen.

Luka Hodak je bio dugogodišnji HDZ-ov načelnik saborske općine. Pošto je prije izbora isključen iz stranke zbog kaznenog postupka vezanog uz ritualni doček Nove godine sa smrtnom posljedicom, u javnosti poznatog kao "slučaj bunika", sastavio je svoju nezavisnu listu za Općinsko vijeće, kojoj je bio nositelj, i kandidirao se za načelnika. Lista je osvojila trećinu mandata, a Hodak izborio drugi izborni krug.

"Taj je napad Milana s gubitničke HDZ-ove kandidacijske liste izravni napad na moj život da bi me zastrašili i spriječili da izađem u drugi krug izbora za načelnika", rekao je danas Hodak.

Dodao je kako u tome i uspijevaju jer ozbiljno razmišlja o tome da odustane budući da su "napadač i ljudi oko njega 'nominirano' bolesni" i da im, ako ga ubiju, neće biti ništa.

U izjavi za novinare Hodak često spominje predsjednika Županijskog odbora HDZ-a i kandidata za karlovačkog župana Ivana Vučića.

"Vučića sam upozorio da je riječ o ludom čovjeku i da ga ne stavlja na HDZ-ovu listu. Sad sam ja u drugom krugu, a oni su osvojili jedan mandat pa mi se osvećuju", izjavio je.

Ivan Vučić izjavio je za Hinu da osuđuje napad na Hodaka, ali, dodao je, on sam proizvodi sukob radi medijske pozornosti te nije slučajno da se sve događa samo dan nakon što je HDZ (Vučić osobno) s konferencije za novinare poručio biračima Saborskog da u drugome izbornom krugu podupru HSS-ovu kandidatkinju Đurđicu Špehar. (hina/metro-portal)

19.05.2009. 18:24:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh