« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
VLADIMIR FABER:

Alenka Košiša Čičin-Šain ugrozila je život policajcu

Policija će prema svim građanima postupati jednako i nikome neće opraštati kaznena djela.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Tutnjević, CROPIX)
Više o

Vladimir Faber

,

MUP

,

HNS

,

Alenka Košiša Čičin-Šain

,

incident

,

ugrožavanje života

Ravnatelj policije Vladimir Faber opravdao je danas postupak policajca koji je u izgredu s predsjednicom zagrebačkoga HNS-a Alenkom Košiša Čičin-Šain repetirao pištolj tvrdeći kako mu je život bio ugrožen jer je dužnosnica HNS-a automobilom krenula na njega i lakše ga ozlijedila, pa je tako počinila kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

Nakon predstavljanja projekta istraživanja osjećaja sigurnosti građana, Faber je u Ravnateljstvu policije, na upit novinara, rekao da je izgred koji se dogodio na dan lokalnih izbora ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija istražila i unutarnja kontrola MUP-a te da je kriminalističkom obradom utvrđena osnovana sumnja da je predsjednica zagrebačkoga HNS-a počinila kazneno djelo.

Istaknuvši kako su za policiju svi građani jednaki pred zakonom i kako ne želi polemizirati s HNS-om, koji je osudio postupak policajca, Faber je rekao kako je očevidom utvrđeno da se Alenka Košiša Čičin-Šain oglušila na nekoliko upozorenja policajca da ne može parkirati automobil ispred zgrade Ministarstva, a zatim je pokušala napustiti mjesto događaja protivno zapovijedi policajca, koji je stao iza njezina automobila kako bi je u tome spriječio.

Utvrđeno je da je vozačica najmanje tri puta krenula na policajca, koji je pritom zadobio više lakših ozljeda, rekao je Faber i ponovio da će policija prema svim građanima jednako postupati te da se nikome neće opraštati kaznena djela bez obzira na to o kome je riječ.

Predsjednica Gradskog odbora HNS-a, nakon ispitivanja u policiji, koja je najavila da će protiv nje podići kaznenu prijavu, optužila je policajca s kojim je imala "bliski susret" da je "namjerno izazvao incident". (hina/metro-portal)

19.05.2009. 20:36:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh