« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
NAJAVE

Šajeta sprema neviđenu feštu u Saxu

Cijena ulaznice je 55 kuna u pretprodaji, na dan će koštati 70 kuna, a može se kupiti isključivo tijekom radnog vremena Saxa

Šajeta će razvaliti
Šajeta će razvaliti (Hangtime agency)
Više o

Šajeta

,

klub SAX

Nakon epskog nastupa na Ča-valu Šajo se vraća u Sax napraviti još jednu trosatnu feštu. Ova svetkovina čistog hedonizma i životnih radost održat će se u subotu, 11. siječnja. Cijena ulaznice je 55 kuna u pretprodaji, na dan će koštati 70 kuna, a može se kupiti isključivo tijekom radnog vremena Saxa! Koncert podržava i Klub studenata Istre "Mate Balota".

Šajeta je grupa osnovana 1993. u Opatiji i jedna je najistaknutijih predstavnika legendarnog ča-vala. Karizmatični frontmen Dražen Turina početkom 90-ih osniva sastav 'Yars' u kojemu vrlo brzo počinje pisati skladbe na čakavštini.

Zvali su se 'Šajeta & Capra d'oro', ali ubrzo mijenjaju ime u Šajeta što na čakavštini znači „grom". Do sada su izdali šest albuma: Čestitke i aplauzi (1994.), Blues berača šparuga (1996.), Božja beseda i vražje delo (dvostruko izdanje, 1997.), Istradamus vulgaris (2000.), Doba vodenjaka (2003) i Kope i špade (2007.). Kad čujete megahitove kao što su "Party za ekipu", "Košulja plava", "Evergrin", "Moji koraki" i "Leteća Barbara" naprosto ne možete ostati ravnodušni.

Šajeta je sinonim za razuzdani provod i kvalitetan mamurluk dan nakon. Ipak, popularni Šajo je najpoznatiji po suradnji s doajenom Eliom Piskom.

Facebook event

03.01.2020. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh