« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
ZNATE LI?

Sada možete upotrebljavati GIF animacije na ”Always-On” zaslonu na Galaxy S8/S8+

Želite li više puta pogledati animaciju, potrebno je dvaput dodirnuti zaslon da biste ju ponovno pregledali

Jeste li za GIF?
Jeste li za GIF? (Sanja Ledinek)
Više o

Samsung

,

animirani GIF

,

Always On Display

,

pozadina

Samsung je izbacio značajku Always On Display (AOD) ili uvijek na zaslonu za Galaxy S9 i S9 + modele koja donosi GIF datoteke kao pozadine. Ovih dana stigla je nadogradnja za vlasnike starijih Samsung Galaxy S8/S8 + uređaja koja omogućava koristiti ovu posebnu AOD opciju.

Naravno, nije sve idealno. Nova AOD opcija ima nekoliko ograničenja prilikom korištenja animiranih GIF-ova. Oni se neće trajno animirati, samo jednom. Želite li više puta pogledati animaciju, potrebno je dvaput dodirnuti zaslon da biste ju ponovno pregledali. Razlog je ušteda energije u bateriji.

Drugi nedostatak je ako koristite GIF kao sliku, možete odabrati samo jedan stil sata. Treći nedostatak je da se mogu koristiti samo tradicionalne GIF datoteke. Opcija nije kompatibilna s najnovijim Google datotekama u web formatu.

Još jedno ograničenje je vrijeme trajanja animacije. Ako je ona preduga, aplikacija vas prisiljava da izrežete jedan dio kako bi se GIF reproducirao na zadovoljavajući način. Također ovo ograničenje ima veze s baterijom.

I na kraju, GIF opcija 'Always-On Display' radi samo s trenutnom verzijom 3.2.26.4., pa to je jedan aspekt koji morate imati na umu. 

Piše: Sanja Ledinek
12.04.2018. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh