« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
STRAH OD ODMAZDE

SAD zabrinut zbog izraelskih planova za napad na Iran

Američka vojska priprema se za brojne moguće odmazde za izraelski vojni napad, među kojima eventualni napad na američko veleposlanstvo u Bagdadu

Više o

SAD

,

Izrael

,

Iran

,

vojni napad

,

odmazda

Američka vlada zabrinuta je zbog izraelskih planova za vojnu akciju protiv Irana, te je pripremila hitan plan kako bi zaštitila svoje ustanove u području Bliskog istoka, tvrdi u petak Wall Street Journal, javlja Hina.

Predsjednik Barack Obama, ministar obrane Leon Panetta i drugi visoki američki dužnosnici odaslali su niz privatnih poruka Izraelcima kako bi ih upozorili na posljedice takvog napada.

Barack Obama telefonirao je u četvrtak izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu a general Martin Dempsey, visoki američki časnik, susrest će se po tom pitanju s izraelskim vojnim dužnosnicima u Tel Avivu sljedećeg tjedna, dodaje Wall Street Journal.

Wall Street Journal ocjenjuje da se američka vojska priprema za brojne moguće odmazde za izraelski vojni napad, među kojima eventualni napad na američko veleposlanstvo u Bagdadu.

Više od 15.000 američkih diplomata, službenika savezne vlade i poduzetnika nalazi se u Iraku, koji graniči s Iranom.

14.01.2012. 10:01:49
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ado
    14.01.2012. 11:57
    Sad i Izrael donose odluke zajedno ( odnosno objema tvorevinama upravljaju isti zakulisni lobiji ), i ove kvazidiplomatske zabrinutosti služe samo za hipnotisanje javnosti. Pišat će oni po svima nama i po drugi i treći put, pa ponovo i ponovo.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh