« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NAPAD NA ŠIJITE

U napadu bombaša samoubojice u Iraku poginule 32 osobe

"Terorist odjeven u policijsku odoru i s lažnim policijskim dokumentima uspio je doći do policijske kontrolne postaje i raznio se među policajcima i hodočasnicima", izjavio je svjedok

Više o

Irak

,

samoubilački bombaški napad

,

šijiti

,

hodočasnici

Bombaš samoubojica prerušen u policajca ubio je najmanje 32 osobe u napadu na šijitske hodočasnike koji su prolazili u subotu kroz kontrolnu postaju u južnom iračkom gradu Basri, priopćila je policija, javlja Hina.

Taj napad na kraju blagdana Arbaina, završetka četrdesetodnevnog žalovanja u spomen na mučeništvo koje je 680. podnio Husein, unuk proroka Muhameda i sin imama Alija, središnji lik šijitskog islama, dogodio se u vrijeme kada je politička kriza u Iraku obnovila strahove da će se ponovno razbuktati sektaško nasilje u zemlji.

"Terorist odjeven u policijsku odoru i s lažnim policijskim dokumentima uspio je doći do policijske kontrolne postaje i raznio se među policajcima i hodočasnicima", rekao je jedan policajac koji se zatekao na mjestu napada.

Najmanje 32 osobe su ubijene, među kojima 11 policajaca, a stotinjak ljudi je ranjeno kada je napadač detonirao svoj eksploziv među hodočasnicima koji su prolazili kroz kontrolnu postaju na putu prema šijitskoj džamiji na zapadu Basre.

Jedan neimenovani predstavnik bolnice rekao je da je 35 mrtvih i više od 90 ranjenih.

14.01.2012. 12:18:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh