« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ISKORIŠTAVANJE TRAGEDIJE

SAD vojno zaposjedaju Haiti?

Nikaragvanski predsjednik Daniel Ortega optužio je Sjedinjene Države da koriste kaos u koji je Haiti gurnuo potres u utorak kako bi dovele svoje snage na taj karipski otok

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

SAD

,

vojska

,

Haiti

"Ozbiljno me zabrinjavaju događaji na Haitiju", zbog toga što se "tragedija koristi kako bi se na Haiti dovele američke vojne snage koje već vojno kontroliraju zračnu luku", rekao je Ortega.

"Čini se da vojne baze (američke na latinskoameričkom kontinentu) nisu dovoljne" i da SAD "želi iskoristiti tragediju haićanskog naroda kako bi ušao na Haiti i želim na to upozoriti", dodao je Ortega.

Padobranci iz američke 82. zračno-desantne divizije u petak su zauzeli položaj oko uzletišta u zračnoj luci u Port-au-Princeu, sa zadaćom da osiguraju zonu tri dana nakon potresa u kojemu je, po procjenama, poginulo više od 50.000 ljudi.

Pentagon je na Haiti poslao više od 10.000 vojnika, ratne brodove i medicinske ekipe uvježbane za krizna stanja kako bi pomogle žrtvama potresa.

I nikaragvanska vlada poslala je u četvrtak humanitarnu brigadu sa 31 vojnikom radi potrage za preživjelima i tri tone hrane u petak, rekao je njezin zapovjednik, general Mario Perezcassar. (hina/metro-portal)

16.01.2010. 21:22:43
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    16.01.2010. 22:45
    Pa naravno, to je i bio cilj.... Imaju oružje za izazivanje potresa, tsunamija i oluja i koriste ga za kreiranje kriza, a zatim nude vlstito rješenje. Čisti problem-reaction-solution! http://rense.com/general89/hait.htm
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh