« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
JOŠ JEDNOM

SAD: Tinejdžer učenike držao kao taoce i na kraju se ranio

VIDEO - Petnaestogodišnjak je držao učenike i nastavnicu kao taoce u srednjoj školi u Wisconsinu i na kraju pucao u sebe

SAD: Tinejdžer učenike držao kao taoce i na kraju se ranio
SAD: Tinejdžer učenike držao kao taoce i na kraju se ranio (YouTube)
Više o

talačka kriza

,

Marinette

Petnaestogodišnji učenik naoružan s dva pištolja oteo je i četiri sata kao taoce držao jednu nastavnicu i 23 učenika u srednjoj školi u Wisconsinu, na sjeveru Sjedinjenih Država, nakon čega je oslobodio nekolicinu učenika, te pucao na sebe, objavio je jedna službeni izvor.

"Tinejdžer je pucao na sebe, a policajci su čuli tri hica", rekao je na konferenciji za novinare šef policije gradića Marinettea, gdje se odvijala talačka drama. Otmičar čiji identitet nije otkriven nalazi se u bolnici, a svi taoci su neozlijeđeni.

Mladić je ušao u učionicu i pod prijetnjom oružjem četiri sata držao učenike i nastavnika kao taoce. Pošto je oslobodio petero talaca, iz učionice su se čuli pucnjevi, pa su policajci, koji su bili u telefonskom kontaktu s nastavnikom, razbili vrata i ušli u prostoriju. Tada je mladić ispalio hitac i ranio se. Otmičar je bio učenik srednje škole Marinette, a zasad nisu poznati njegovi motivi. Policija ispituje njegove roditelje. (hina/metro-portal)

30.11.2010. 11:29:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh