« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
NAPADI NA VELEPOSLANSTVO

SAD povukle veleposlanika iz Sirije

"U ovom trenutku ne možemo reći kada će se vratiti u Siriju. To će ovisiti o o našoj procjeni provokacija protiv Forda koje potiče sirijski režim i o sigurnosnoj situaciji na terenu", rečeno je

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

nemiri

,

Sirija

,

veleposlanik

,

Robert Ford

Sjedinjene Države povukle su svog veleposlanika iz Sirije iz sigurnosnih razloga pošto su njegovi kontakti s prosvjednicima izazvali napade pristaša sirijskog predsjednika Bašara al-Asada na veleposlanstvo i veleposlanikovu rezidenciju, izjavili su u ponedjeljak diplomati, javlja Hina.

Robert Ford napustio je Siriju tijekom vikenda nakon niza incidenata koji su rezultirali materijalnom štetom, rekli su zapadni diplomati za Reuters.

"Veleposlanik Ford vraćen je u Washington. Posljedica je to vjerodostojnih prijetnji njegovoj sigurnosti", rekao je glasnogovornik State Departmenta Mark Toner said. "U ovom trenutku ne možemo reći kada će se vratiti u Siriju. To će ovisiti o o našoj procjeni provokacija protiv Forda koje potiče sirijski režim i o sigurnosnoj situaciji na terenu", dodao je.

Ford je razbjesnio sirijske čelnike zbog kontakata s prosvjednicima koji traže okončanje 41-godišnje Asadove vladavine. On je posljednjih nekoliko mjeseci posjetio nekoliko prosvjednih centara izvan Damaska u znak solidarnosti s ustankom protiv vlade.

24.10.2011. 15:44:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh