« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
UBLAŽAVANJE NAPETOSTI

Nova runda pregovora S. Koreje i SAD-a oko razoružanja

Američki dužnosnici i analitičari nemaju velika očekivanja iako su nedavno ublažene napetosti između Sjevene Koreje i američke saveznice Južne Koreje

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Sjeverna Koreja

,

nuklearno razoružanje

Nakon što su prije više od dvije godine propali pregovori šest strana o razoružanju, pregovarači Amerike i Sjeverne Koreje danas su u Švicarskoj počeli novu rundu pregovora, prenosi Hina.

Sastanku koji je nastavak lipanjskih razgovora u New Yorku, više je cilj ublažavanje napetosti na podijeljenom Korejskom poluotoku nego nastavak regionalnih pregovora o gašenju sjevernokorejskog nuklearnog programa.

"Pregovori su počeli. Oni su sada u prostoriji i razgovaraju", rekao je američki dužnosnik ispred američkoga veleposlanstva u Ženevi.

Dva izaslanstva na pregovore su stigla odvojenim automobilima, a odsjela su u istom luksuznom hotelu na Ženevskom jezeru. Očekuje se da sastanak u ponedjeljak traje do podneva, te da se nastavi nakon ručka.

Američki dužnosnici i analitičari nemaju velika očekivanja iako su nedavno ublažene napetosti između Sjevene Koreje i američke saveznice Južne Koreje.

Pregovori šest strana, Sjeverne i Južne Koreje, Kine, Rusije, SAD-a i Japana propali s 2009. jer se Sjeverna Koreja povukla.

24.10.2011. 13:28:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh