« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
ZATOPLJENJE?

SAD otvorene za nove odnose s Kubom

Jedna od glavnih tema bili su brodovi kojima kubanski emigranti pokušavaju stići do SAD, jer broj mrtvih u neuspješnim pokušajima zbog loših plovila se niti ne zna

Kuba je i dalje izolirana
Kuba je i dalje izolirana (Wikipedia)
Više o

SAD

,

Kuba

,

ilegalni imigranti

,

razgovori

Izvor iz američke Vlade potvrdio je medijima da su SAD vrlo otvorene za izgradnju novih odnosa s Kubom, no State Department dodaje da zatopljenje odnosa mora ići paraleleno s povećanjem političkih sloboda na Kubi.

Protekli tjedan održan je cijeli niz sastanaka i razgovora na temu migracije i ostalih otvorenih pitanja, no Edward Alex Lee iz State Departmenta odbio je pojasniti što se misli pod značajnim napretkom, kako je službeni Washington okarakterizirao rezultate razgovora.

Lee je bio u službenom posjetu Kubi, pa mu valja vjerovati kad kaže da će se ovakvi razgovori nastaviti, naglasivši pritom da su razgovori bili puni međusobnog uvažavanja. Ipak, SAD i dalje očekuju drastične promjene u odnosu kubanske Vlade prema osobnim i političkih slobodama svojih građana, dodao je na tiskovnoj konferenciji u Havani.

Jedna od glavnih tema bili su brodovi kojima kubanski emigranti pokušavaju stići do SAD, jer broj mrtvih u neuspješnim pokušajima zbog loših plovila se niti ne zna.

Uz to, dvije će države pojačati zajedničke napore na sprječavanju trgovine drogom i obnavljanju poštanskih veza. 

12.01.2014. 08:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh