« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
BULL.HIT

SAD opet širi paniku navodnim mogućim terorističkim napadima

Američki State Department izdao je globalno upozorenje za putovanja američkim državljanima za cijeli kolovoz, opominjući putnike da budu na oprezu zbog mogućih terorističkih napada

Kad ne znaš što bi, reci da će možda biti teroristički napad
Kad ne znaš što bi, reci da će možda biti teroristički napad (Arhiva)
Više o

SAD

,

State Department

,

upozorenje

,

teoristički napad

Zatvaranje veleposlanstava predstavlja 'mjeru opreza' vezanu uz dokaze o planovima terorističkih napada koji potječu sa Bliskog istoka i sjevera Afrike. Prijetnje stižu od skupina povezanih sa Al Kaidom u vrijeme okončanja Ramadana. 

Predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Zastupničkog doma američkog Kongresa rekao je u petak za CNN da teroristička mreža Al Kaida vjerojatno stoji iza prijetnje zbog koje će u nedjelju biti zatvoreno nekoliko američkih veleposlanstava.

'Shvatio sam da je to povezano s Al Kaidom... i da prijetnja dolazi s Bliskog istoka i središnje Azije', rekao je Ed Royce. Istaknuo je da će Sjedinjene Države učiniti sve kako bi zaštitile svoje osoblje u inozemstvu.

State Department je u četvrtak objavio da će u nedjelju iz sigurnosnih razloga biti zatvoreno nekoliko američkih veleposlanstava u svijetu, uključujući ona u Abu Dhabiju, Bagdadu i Kairu.

CBS News je javio da je to povezano s otkrićem da Al Kaida planira akciju protiv američkih diplomatskih misija u muslimanskim državama na Bliskom istoku i drugdje.


03.08.2013. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh