« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
ROHANI

Izrael je rana na muslimanskom tijelu

Novi iranski predsjednik Hassan Rouhani u petak je Izrael nazvao 'ranom' na muslimanskom tijelu koja se mora ukloniti

Rouhani nema različitu retoriku od Ahmadinedžada
Rouhani nema različitu retoriku od Ahmadinedžada (Wikipedia)
Više o

Izrael

,

Iran

,

Hasan Rohani

,

Hassan Rouhani

'Cionistički režim je dugogodišnja rana na tijelu muslimanskog svijeta i mora biti uklonjena', kazao je Hassan Rouhani na tradicionalnom skupu podrške palestinskim pravima u Teheranu, kako ga prenosi iranska studentska novinska agencija ISNA.

Rouhanija se smatralo umjerenim i poslije pobjede na predsjedničkim izborima u lipnju porasle su nade u reformske promjene u Iranu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, kako prenosi britanski Telegraph, izjavio je da je ovom izjavom Rohani 'pokazao svoje pravo lice'.

Na skupu je bio i aktualni iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad kojeg će Rohani formalno zamijeniti na dužnosti u nedjelju. 'Mogu vas izvijestiti s Bogom kao svjedokom da je na putu razorna oluja koja će iskorijeniti temelje cionizima', rekao je Ahmadinedžad, koji je mnogo puta ranije izazivao sablazan u svijetu svojim izjavama o Izraelu i holokaustu.

Rouhani je na svom Twitteru najavio da će u nedjelju u inauguracijskom govoru pokušati doprijeti do međunarodne zajednice.

U Teheranu su u petak protiv Izraela prosvjedovali deseci tisuća ljudi, uzvikujući tradicionalne parole 'Smrt Izraelu' i 'Smrt Americi'.

02.08.2013. 17:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh