« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
DOOMSDAY

Rusija može uništiti SAD jednim udarom?

Od svih scenarija katastrofe koji su se pojavili u zadnje vrijeme, ovaj je jedan od najgorih, a zastrašujuće je to što je lako provediv

Rusi mogu ovo napraviti kad požele?
Rusi mogu ovo napraviti kad požele? (Arhiva)
Više o

Rusija

,

SAD

,

Yellowstone

,

caldera

Ukoliko loši odnosi Rusije i Sjedinjenih Američkih Država eskaliraju i dovedu do rata, Rusi bez većih problema mogu potpuno uništiti svog neprijatelja.

Tako barem tvrdi Konstantin Sivkov, vojni analitičar i predsjednik Akademije geopolitičkih problema u Moskvi, koji kaže kako bi slabiji nuklearni udar na nacionalni park Yellowstone, koji leži na supervulkanu, doveo do totalnog uništenja SAD-a.

"Samo jedna eksplozija može inicirati erupciju, a kao rezultat toga - SAD će prestati postojati", tvrdi Sivkov.

Takav scenarij imao bi katastrofalne posljedice i po ostatak svijeta.

"Najmanje će stradati Rusija, zbog svoje udaljenosti, ali to će svakako biti katastrofa za cijelu civilizaciju. U svakom slučaju treba imati u vidu da postoji takvo oružje. Mogućnost primjene takvog oružja trebalo bi zaustaviti svaku pomisao na agresiju protiv Rusije", poručuje analitičar.

Dodao je i da SAD ima još slabih točaka te da je moguće tu državu uništiti izazivanjem tsunamija i to eksplozijama duž rasjeda koji se nalazi između Sjevernoameričke i Pacifičke tektonske ploče.

02.04.2015. 14:44:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh