« Svijet
objavljeno prije 9 godina
REFORMA

Rusija miliciju preimenovala u policiju

Predsjednik Dmitri Medvedev potpisao je dekrete u sklopu kojih milicija postaje policija, s novim prioritetnim ciljevima

Ruska policija
Ruska policija (Getty Images)
Više o

Rusija

,

policija

,

milicija

U sklopu velike reforme koja je u utorak stupila na snagu, Rusija je preimenovala svoju policiju radi poboljšanja djelovanja te institucije koja je u središtu brojnih skandala nasilja i korupcije, prenosi Hina. 

Nazivana "milicijom" od boljevičke revolucije u listopadu 1917., ruska policija će se ponovno nazivati policijom, prema dekretima koje potpisao predsjednik Dmitri Medvedev.

Osim novog naziva, reforma predviđa do kraja godine za 20 posto smanjiti brojno stanje policije, povišenje plaća i bolji odabir novaka.

Među prioritetnim ciljevima nove policije je borba protiv terorizma, ekstremizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Prema ispitivanju izvedenom krajem 2010. blizu polovice Rusa (49 posto) drži da novi zakon ništa neće promijeniti u svakodnevnom radu policajaca, posebice ne u pogledu korupcije.

U siječnju je Medvedev izrazio žaljenje zbog sveprisutne korupcije u snagama reda, pošto su za trećinu zločina tog tipa odgovorni policajci, prema službenim statistikama.

02.03.2011. 08:11:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tipster
    02.03.2011. 09:46
    i u čemu je razlika eno naša je isto tako prije bila mili a sad je poli pa sada ljudi raskrvavljenih glava izlaze iz prosvjeda
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh